2014. március 11., kedd

mobilltok http://lakasmuhely.hu/tag/hogyan-keszul/page/2/

Karácsonyi ajándéknak készítettem az Angry Birds mobiltokokat, most ennek az elkészítési menetét olvashatjátok.
Hozzávalók:
- fekete, piros, citromsárga, narancssárga, zöld és fehér barkácsfilc
- ugyanilyen színű cérnák
- fekete hímzőfonal
- 3 db pici kásagyöngy a malac koronájához
- textílragasztó – sokkal könnyebb vele az icipici részeket varrás előtt rögzíteni
- tű, olló
A fenti tokokat egy HTC Desire készülékhez készítettem, természetesen ha más telefonhoz készülnek, akkor a méreteket módosítani kell. Elég kritikus a pontos méret meghatározása, mivel semmilyen rögzítő nincs a tokon. Ha túl kicsi nyilván kapásból nem jó, viszont ha nagyon lötyög akkor kicsúszhat belőle a telefon és az megint nem annyira szuper. Kétszer fogtam neki, elsőre sikerült túl kicsi tokot készítenem, de szerencsére csak a fekete alapot kellett újra kiszabnom. A méret az öltések mélységétől is függ, végül azt csináltam, hogy nagyobbra vettem a fekete alaprészt, kettőt egymásra tettem, az egyik hosszú oldalukat pelenkaöltéssel végigvarrtam és akkor abba belecsúsztatva végül le tudtam mérni, hogy mekkora végső méretet kell vágnom. Kiindulásképpen a HTC Desire méretei és a tok méretei:
HTC Desire: 119x60x11,9 mm
tokhoz 2 db: 130×75 mm téglalap fekete/zöld filcből
Elkészítés:
1. Az alábbi képet nagyjából méretre nagyítottam, fekete-fehérben kinyomtattam. Nagyon sokat nem szórakoztam vele, mert úgyis a tok közepén vannak az apró részek, nem létszükséglet a pontos méret. Kép innen.
2. A telefon méretének megfelelő alap darabokat kivágtam. A malachoz két zöldet, a piros és sárga madarakhoz egy-egy feketét a hátlapnak és egy-egy piros, illetve sárga téglalapot az elejének. A tokokhoz egyszerű téglalapokat vágtam, a lekerekített sarkokkal nem szöszmötöltem.
3. A piros és sárga maradakhoz egy-egy fehér íves darabot is kivágtam.
4. A körbevágható részeket mint a csőr, szemöldök, szemek, sárga madár haja, malac koronája a papírból kivágtam, felragasztottam a megfelelő színű filcre és körbevágtam őket. Azoknál a részeknél, ahol pl. a csőr fekete alapon narancssárga, előbb a narancssárga részt vágtam ki, azt ráragasztottam egy fekete filcdarabra és minimális túllógással ismét kivágtam.
5. A piros és sárga alapokra felragasztottam a fehér íves részeket, majd sorban a többi alkatrészt. Az épp felragasztott darabot azonos színű cérnával, apró öltésekkel fel is varrtam.
6. A szembogarakat, a malac füleit és a piros madár haját fekete hímzőfonallal hímeztem, mert ezek már olyan kicsi részek, hogy kivágni nem sikerült volna.
7. Az elkészült előlapokat a hátlapokkal pelenkaöltéssel összevarrtam és ezzel el is készült a tok! Még a fekete madárral nagyon szemezek, épp van itthon egy kis darab szürke filcem is, jó lenne ezt is elkészíteni. Ha készen lesz majd megmutatom! Addig is nézzétek meg a vérprofikat.


Angry Birds játékok











http://obsessivelystitching.blogspot.hu/2009/01/make-it-for-you.html

http://obsessivelystitching.blogspot.hu/2010/12/angry-birds-plush-green-white-black-and.html








http://shop.pto.hu/angry-birds-space-pluss.html


HÚSVÉTI KRETÍV FOGLALKOZTATÓ

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.460523747354630.100934.192093294197678&type=3