2014. március 10., hétfő

Hitelfelvétel

Hitelfelvétel során járjon el körültekintően

A közeljövőben válik esedékessé kölcsönkérelmének elindítása, s az elmúlt hónapokban végbement változások miatt most arról szeretne tájékozódni, hogy a hitelfelvételnek milyen feltételei vannak? Kérjük, tekintse át összefoglalónkat!
A hitelezés virágzása a pénzügyi és gazdasági válság hazánkba gyűrűzését követően véget ért. Az elmúlt időszakban valóban jelentős változások történtek a hitelfelvétel feltételeit illetően. Lássuk a legfontosabbakat!
Ha Önnek olyan célja van, melyet saját erőből nem tud megvalósítani, akkor megoldást a hitelfelvétel jelenthet. A lakossági hitelek ingatlanfedezet nélkül, illetve annak bevonásával, jelzálog alapon érhetők el.

Fedezet nélküli hitelfelvétel

Fedezet nélküli személyi kölcsön felvétele kisebb összegű, szabad felhasználású hiteligény esetén merül fel. Személyi hitel keretében jellemezően néhány százezer forint érhető el. Ezt a kölcsönt a bankok az adós igazolható jövedelme alapján nyújtják. Mivel a hitelügyletbe nem kerül ingatlan bevonásra és a kölcsön visszafizetésének biztosítéka csupán az adós jövedelme, ezért az ilyen hitelek bírálata általában szigorúbb, mint a jelzáloghiteleké. A hitelfelvevőnek minimum féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie és a nettó keresetnek körülbelül az 5-6-szorosa vehető fel adóstárs bevonása nélkül.

Hitelfelvétel ingatlanfedezettel

1 millió forintot meghaladó hiteligény esetén már érdemes ingatlant bevonni. A jelzálog alapon nyújtott kölcsönök kamata ugyanis lényegesen alacsonyabb, mint a fedezet nélküli személyi hiteleké és 1 millió forint felett a hitelfelvétel járulékos költségei sem tesznek ki jelentős tételt, különösen akkor, ha az ügyfél azt a bankok díjelengedési akciójának keretében igényli.
Jelzáloghitel már 3 hónapos munkaviszonnyal és minimálbéres jövedelemmel is igényelhető. Fedezetként elsősorban lakóingatlan fogadható el, de hétvégi házra, üdülőre, építési- illetve üdülőtelekre szintén nyújtható ez a fajta kölcsön.
Jelzálog alapú hitel felvétele minden hitelcélra megoldás lehet. Hitelcél alapján megkülönböztetjük a lakáscélú, az adósságendező és a szabad felhasználású konstrukciókat, melyek jelenleg forint alapon érhetők el, kivéve az adósságrendezést. Hitelkiváltásra deviza alapú kölcsön is kérhető.
A hitelfelvételnél fontos, hogy a hitelügyletben részt vevő személyek adatai ne szerepeljenek negatív tartalommal a BAR listán. Ez ugyanis kizáró ok jelenleg minden banknál.
A hitelfelvételhez minden esetben szükség van jövedelemigazolásra, mely alkalmazottak esetében munkáltatói igazolást, vállalkozók esetében pedig NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolást jelent. A kötelező jövedelemvizsgálatot jogszabály írja elő a pénzintézetek számára.
Fedezet nélküli hitel felvétele általában néhány napot, jelzáloghitel felvétele jellemzően 1 hónapot vesz igénybe.
Az aktuális törlesztő részletek megismerésében segítséget nyújt a honlapunkon található Hitelkalkulátor. Ha részletesebb, a hitelfelvétel kamat- és költségkondícióit is tartalmazó, személyre szabott hitelajánlatot szeretne kapni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése