2011. május 26., csütörtök

BLAUR KÉZIMUNKÁK

Cserny Laura
Blaur kézimunkák

Mobil.: +36-30-635 48 50
Email: blaur@t-email.hu
Blog: http://blaurkezimunka.blogspot.com
Webshop: blaur.meska.hu

NÉPRAJZ TANÍTÁS



Néphagyományok, néprajz – Iskolapélda (videó)

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=12998

Videók:
Néphagyományok, néprajz – Iskolapélda

Néphagyományok, néprajz. Lehet-e és miként szerves része az oktatásnak? Hogyan szerettethetjük meg az óvodában? Miként segíti a valóságismeretet, a kapcsolatkultúrát, a történeti szemléletet fejleszteni az általános és középiskolában? Vagy éppen mi a szerepe a mérnökképzésben a népi építészetnek?

Adás:
2011. május 25. szerda 17.30
2011. május 26. csütörtök 10.30
2011. május 27. péntek 14.30

Citromsav

Jó áron webáruház NaturOnline Kft. - Indiai mosódióhéj - Nyilvános - Lezárva
Citromsav
Egy újabb környezetbarát tisztítószerrel, a citromsavval bővítettük áruházunk kínálatát. A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőtelenítésére....
Egy újabb környezetbarát tisztítószerrel, a citromsavval bővítettük áruházunk kínálatát.

A citromsav kiválóan alkalmas háztartási készülékek (kávé- és teafőzők, egyéb kisgépek) vízkőtelenítésére. Ellentétben az ilyen célra a kereskedelemben kapható szerekkel, nem mérgező, könnyen elöblíthető és ami még fontos, az előbbiek árának töredékéért beszerezhető. A hasonló célra, hagyományosan használt ecetnél is sokkal alkalmasabb a vízkő eltávolítására, hiszen az ecettel ellentétben sem sajátos ízt és szagot nem hagy hátra a tisztított felületen és a lakásban.
Használata egyszerű és praktikus, a gépeket csak forrald át a citromsavas vízzel, de takaríthatod vele fürdőszobádat is. Nedvesítsd be a törlőrongyot, vagy szivacsot és érintsd a citromsav kristályokba, hogy feltapadjanak rá. Már kezdheted is a munkát a kívánt felületen. :-)

Ha nem szeretnéd, hogy a kényes felületet összekarcolja a citromsav kristály, érdemes oldatot készítened egy flakonban. Az így kapott folyadékot használhatod zuhanykabinban, szanitereken is.
Tárold gyermektől távol, és ne feledkezz meg az oldat feliratozásáról sem, mert a termék lenyelve mérgező, külsőleg irritatív hatású!
A citromsavról bővebb információhoz juthatsz a wikipédiában ITT.

2011. május 24., kedd

PIPACSOK TÁNCA

http://www.youtube.com/watch?v=EsN-24r_j1U&feature=fvwrel


http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_pipacs

Ezt is tudtad?...mert én bármennyire szeretem soha nem hallottam:

Gyógyhatása [szerkesztés]

A pipacsvirág: (Papaveris rhoeados flos) Jó köhögéscsillapító és enyhe nyugtató hatású, teáját toroköblítésre használják.
Felhasználják [szerkesztés]

Magját sütemények és saláták ízesítésére, salátaolaj készítésére használják. Leveleit nyersen, vagy főzve (mint a spenótot), de csak a virágbimbók kifejlődése előtt. Virágszirmai vörös ételfesték készítésére, szirupkészítésre használják. Régen bort is színeztek vele.

Nemesített változatait díszkertekbe ültetik. Gyermekeknél, a friss hajtás mérgezési tüneteket okozhat!
Hímzések tömkelege készül belőle, a legtöbb ember kedveli....

VÁSÁRLÁS....http://www.tuvarazs.hu/..../KÉZIMUNKÁS/