2011. november 18., péntek
2011. november 17., csütörtök
2011. november 16., szerda
MIKULÁS CUKORBOT KÉSZÍTÉS
http://ramimamikuckoja.blogspot.com/2010/11/mikulas-cukorbot-disz-keszitese.html
2011. november 15., kedd
Próbababa készítés
http://mindennapraegyblog.blogspot.com/2011/04/szombati-gyujtemeny-probababa.html
Próbababa készítés
http://mindennapraegyblog.blogspot.com/2011/04/szombati-gyujtemeny-probababa.html
2011. november 13., vasárnap
Forró csokoládé
A hideg dermesztő napokban bizonyára jólesik a duruzsoló kályha mellett kortyolgatni egy kis csokit. Ezek a képek a gyerekkorom világát elevenítették fel bennem, mikor Keresztmamám, készítette nekem e finom italt, foszlós kalács, vagy mártogatós kifli volt hozzá mindég....
Szeretettel gondolok rá mindég, és szomorúan is, mert én ezeket a varázslatos pillanatokat, már soha ne viszonozhatom a családomnak.
A forró csokoládé alapreceptje
Hozzávalók: 6 dl tej, 3+2 dl tejszín, 1 vaníliarúd, 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés: A vaníliarudat vágd hosszában ketté. A három deci tejszínt és a tejet öntsd össze, majd tedd bele a vaníliát, és kezdd el melegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvaszd fel.
Ha megolvadt, öntsd hozzá a melegített, de nem forralt tejet, és keverd krémesre. Ha túl sűrűnek találod, tehetsz bele még egy pici tejet. A maradék tejszínből verj habot, és koronázd meg vele.
EXTRA: Mexikói forró csokoládé
Hozzávalók: 750 ml tej, egy rúd vanília, 25 dkg csokoládé, 250 ml víz, 1 fél teáskanál chilipor, 3 evőkanál méz
Elkészítés:A tejet főzd fel a vaníliával, hagyd állni 10 percig, majd vedd ki a vaníliarudat, hosszában vágd fel, és kapard ki a belsejét. A csokoládét tördeld bele, és hagyd felolvadni, a végén pedig keverd el kézi habverővel. A chiliport keverd el a mézzel, majd öntsd a csokoládéhoz.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)