2012. október 6., szombat

Ehető virágok

http://terebess.hu/tiszaorveny/virag.html

Ipari vatta fliz ..töltő anyag, babzsák tötő...őrlemény

http://www.cylex-tudakozo.hu/ceg-info/winter-bt--416250.html

http://sct.hu/karpitoskellekek/t%C3%B6lt%C5%91anyagok_babzs%C3%A1k_t%C3%B6lt%C5%91anyag


Tömőanyag alapanyagok
A piaci igényekhez igazodva főleg szintetikus szálakból készült anyagokat forgalmazunk, mivel ezek a legolcsóbbak, sok szempontból praktikusabbak is.
Szintetikus ipari vatta anyagok 
Előnye az olcsóság, moshatóság mivel száradás után visszanyeri eredeti állapotát.
  • polyamide
  • polyakril
Természetes ipari vatta anyagok   
Előnye a természetes anyaggal való érintkezés, de mosás során veszít eredeti állapotából.
  • pamut
  • gyapjú
Kiket szolgálunk ki? 
Cégünk főként ipari célra nagy mennyiségű megrendeléseket elégítünk ki, de kiszolgálunk akár lakossági hobbi célú igényeket is. Minimális rendelési mennyiség 5kg.  
Milyen egységcsomagban rendelhető? 
5-20 kg-os töltet műanyag zsákos kiszerelésben. A 20 kg-os zsák egy átlagos személyautó hátsó ülésén szállítható.
   
   

   
   

WINTER BT 
Telephely: 1107 Budapest, Teherkocsi u. 11.   
Telefonszám: (+36) 1 261 7894 Mobil: (+36) 70 333 5952

Igazi jó ZÖLDPARADICSOM LEKVÁR

Zöldparadicsom lekvár

A recept hozzávalói (  személyre)

  • 3 kg zöld paradicsom (lehet koktélparadicsom is)
  • 0.75 kg kristálycukor
  • 1 csomag dzsemfix zselésítő cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db citrom leve és lereszelt héja

Elkészítés

Az alaposan megmosott koktélparadicsomokat apróra (kettőbe, négybe) vágjuk és beleöntjük egy nagy lábasba. Először nagy lángon elkezdjünk felforralni, hogy levet eresszen, közben gyakran kevergetjük. Amikor már kellő levet eresztet (kb. 40p után), akkor közepesre állítjuk a lángot és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a cukrot és a dzsemfixet.
Ezután már tényleg állandóan kevergetni kell, nehogy leégjen a lábas alján a paradicsom. Újabb egy óra kevergetés-rotyogtatás után jöhet bele a citrom leve és a reszelt héja, és még egy 1-1,5 órát kevergetjük lassú tűzön. Ha azt szeretnénk, hogy igazán sűrű lekvárt kapjunk, ahhoz kb. 3,5 óra főzés kell. Ezután a lekvárt csíráztatott (jól kiforralt) befőttesüvegbe töltjük és vagy 1-2 napig melegben dunsztoljuk.
Sült húsokhoz, vad- és vörös húsokhoz kiváló mártás.

2012. október 5., péntek

Zöldparadicsom lekvár almával


Zöldparadicsom lekvár recept http://www.nosalty.hu/recept/zoldparadicsom-lekvar



·                           előkészület: 
·                           főzés: 
hozzávalók 6 főre
·                         2 kg zöld paradicsom
·                         2 alma
·                         csipetnyi só
·                         80 dkg cukor
·                         1 citrom leve és héja
·                         1 rúd fahéj
·                         5-6 szem szegfűszeg
·                                >>
story
Soha nem gondoltam, hogy paradicsomból is lehet lekvárt készíteni. Leszedtük a zöldparadicsomot, mivel már olyan kevés nap érte, hogy úgysem fog megérni. Majd készítek belőle egy pár üveg savanyúságot, gondoltam. De mint kiderült még vannak véletlenek, mivel éppen másnap a munkahelyemen kóstoltam meg egy lekvárt, amit soha ki nem találtam volna, hogy miből készült. Még aznap este savanyúság helyett lekvár főtt. És azt hiszem, hogy nem utoljára, mert szerintem a jövő évi zöldparadicsomból sem savanyúság lesz!
alapanyagok
,
kategóriák
egyéb elnevezések
lekvár zöldparadicsomból, zöldparadicsomos lekvár
elkészítés
1.              Megmossuk a paradicsomokat és az almákat. Kicsumázzuk, jó apróra összevágjuk. Feltesszük egy nagy edényben főni, egy csipet sót teszünk rá.
2.              20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.
3.              Ismét a tűzre tesszük, közepes lángon főzzük. Közben hozzáadjuk a cukrot, a citrom héját és levét, a fahéjat és a szegfűszeget.
4.              Sűrű kevergetés mellett jó 120 percig főzzük, addig, míg szép fényes zselés állagú nem lesz. Ezalatt kimossuk az üvegeket. Ha kész, belemerjük a lekvárt az üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


"Anya, ez isteni!...", avagy Gabojsza konyhája: Rozmaringos zöldparadicsom-zöldalma lekvár

"Anya, ez isteni!...", avagy Gabojsza konyhája: Rozmaringos zöldparadicsom-zöldalma lekvár: Még mindig lekvár, még mindig zöldparadicsomból, ezúttal zöldalmával és sok rozmaringgal. Finom magában is, de még jobb érlelt kecske,- vag...

Szépségtár: Marcipán beszerzési lehetőség! A végén "térdre, im...

Szépségtár: Marcipán beszerzési lehetőség! A végén "térdre, im...: Lucja küldte nekem e-mailben ezeket a képeket! Ezen marcipánmasszát a Lidl-ben lehet kapni. Ára: 399,- Ft/ 20 dkg (ez egyszeres) A na...

Szépségtár: Szolgálati közlemény!!!

Szépségtár: Szolgálati közlemény!!!: Remek akció lesz az Aldiban csütörtöktől! Előre felhívom a IX. kerületiek figyelmét, hogy ne merjék előlem felvásárolni azt, amit én szere...

Szépségtár: Kandispálca házilag (rummal...)

Szépségtár: Kandispálca házilag (rummal...): A Kifőztük 2011/2. számában jelent meg ez az ötlet, Tücsökbogár előadásában.   TücsökBogárral beszélgettünk róla, hogy milyen jópofa do...

Szépségtár: Kürtőskalács - házilag, sütőben

Szépségtár: Kürtőskalács - házilag, sütőben: Hozzávalók: l zacskó szárított élesztő ( 50 dkg liszthez való mennyiség) 2,5 dl tej 2 evőkanál cukor 50 dkg finomliszt 2 db tojás 2 db to...

Boltok, szolgáltatások...

http://www.arsalba.hu/pdf/kenopapir2007_oktober.pdf

2012. október 2., kedd

ErikaStyle Titkai: Péksüteménytartó készítése:

ErikaStyle Titkai: Péksüteménytartó készítése:: Mindig is kiakartam próbálni, és használni. Nem nehéz, ajánlom mindenkinek egyszer készítse el, nem fogja megbánni! :))) ...

ErikaStyle Titkai: Bloghátterek beállítása:

ErikaStyle Titkai: Bloghátterek beállítása:: 2. Scrapm Ági blogháterek módosítása: Íme a menete: 0.Mentsd le az oldalamról a neked tetsző hátteret kinagyított állapotában 1.Menj ...

ErikaStyle Titkai: Patchwork terítő készítése:

ErikaStyle Titkai: Patchwork terítő készítése:: Karácsonyi patchwork terítő, hát nem kezdőknek ajánlom, :) de a végeredmény biztos szép lesz! :) Jó munkát kívánok hozzá! Ü...

ErikaStyle Titkai: Textilcímke készítése:

ErikaStyle Titkai: Textilcímke készítése:: Erika Textilcímke készítése Sokszor olvastam, hogy külföldi cégtől rendelnek címéket, pedig házilag is elkészíthető, olcsóbban és minőség...

ErikaStyle Titkai: Kukac készítése

ErikaStyle Titkai: Kukac készítése:  Találtam egy nagyon édes kis kukacot, nem nehéz elkészíteni. Jó munkát kívánok hozzá! ...

ErikaStyle Titkai: Ajtódísz és nyuszis kosár készítése:

ErikaStyle Titkai: Ajtódísz és nyuszis kosár készítése:: Nagyon édes ajtó dísz készítését is megosztom veletek:  Egy másik ajtó dísz: És egy másik...nyuszis kosár készítése...