2014. február 6., csütörtök

Újabb "bagoly tevékenységeim"

Valami új kezdődik...

elkezdődtek kirepülni az új fiókák...újabb kulcsőrzők kászültek...








FARMER ÚJRAHASZNOSÍTÁSA

Régi kín hogyan szabaduljunk meg régi farmereinktől...Már régen gyűjtögetem az ötleteket...a Facebok oldalamon meg is osztottam Veletek https://www.facebook.com/maria.bagoly.1/media_set?set=a.576078189101475.1073741826.100000978978715&type=3


Ne szomorkodj, ha kedvenced tönkre ment...ÍGY új életet kaphat...hatalmas ötletek
 http://www.pinterest.com/anymelgar/reciclaje/ötletek...http://www.pinterest.com/s_erika/all-about-jeans-bags-and-purses/...

Most találtam egy újabb remek hasznos gyűjteményt...azon gondolkoztam, hogyan tehetem ezt mások számára is hasznossá...a magam részére is elérhetővé, de az eredeti forrás megjelölésével...ez lett belőle...csemegézzétek, mert itt aztán van mit...



http://moldesedicasmoda.blogspot.pt/




http://moldesedicasmoda.blogspot.pt/2013/11/reciclagem-de-jeans-com-design.html



http://www.etsy.com/pt/listing/99194706/pocket-garden-blue-jeans-skirt?ref=related-2




https://www.facebook.com/CreativeMamy

Így készíts nesszeszert

Ezt én is találtam a neten az alkotóját sajnos nem mentettem, de a képek alapján már nagy segítség volt a számomra is...ezért gondoltam hogy megosztom Veletek is.





Pizza kifli

Pizzakifli recept

Pizzakifli

story

Első olvasásra talán nagyon bonyolultnak tűnik, de nem az.
 A kezdés után már jó egy óra múlva lehet enni a finom meleg pizzakifliket.
 Csak egy kis rutin kell hozzá.
Az olvasztott margarin helyett lehet fagyos margarint is használni. Ahhoz a margarint  már előbb  lefagyasztjuk, majd ráreszeljük sorba a tésztakorongokra.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggelitízóraiuzsonna
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sós kifli, kifli pizzatöltelékkel, kifli

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit minden kelesztés nélkül összeállítjuk (dagasztjuk) annyi liszttel, hogy ne ragadjon, de nyújtani lehessen.
  2. Nem kell, hogy álljon, rögtön dolgozhatunk a tésztával.
  3. A tésztát kb. 8 egyforma részre vágjuk és gombócokká formáljuk. Lisztezünk, ha kell.
  4. Lisztezett deszkán egyesével kb. 20 cm átmérőjű korongokat nyújtunk belőle.
  5. Mikor kész mind a 8 korong, akkor a legszebbet kiválasztjuk és lisztezett deszkára tesszük. Ez lesz az alja.
  6. A margarint egy kicsit felolvasztjuk és kanállal a korongra kenünk belőle.
  7. Rátesszük a másik korongot, lekenjük margarinnal, és így tovább, míg mind a 8-at fel nem használtuk. A tetejére is egy szép kerüljön, és azt már nem kell margarinozni.
  8. Amikor így készen van az "emeletes tésztánk", lassan, óvatosan elnyújtjuk kb. 50-55 cm átmérőjűre.
  9. 16 szeletbe vágjuk. Elég keskeny lesz, lehet még kézzel egy kicsit  húzogatni,  "szélesíteni".
  10. A töltelékhez összekeverjük a kis kockákra vágott  sonkás felvágottat a reszelt sajttal és annyi ketchuppal, amennyit felvesz. Oreganóval ízesítjük.
  11. A tölteléket ráhalmozzuk a "korong" külső széleire, majd egyesével feltekerjük kifli formára. A végeit kicsit benyomjuk, hogy ne folyjon ki sütés közben.
  12. Margarinos tepsibe sorakoztatjuk a kifliket. A tetejüket lekenjük margarinnal, (ha maradt) és a villával felvert fehérjével.
  13. Lehet megszórni sóval, köménymaggal, szezámmaggal, stb. ízlés szerint.
  14. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy megkeljen.
  15. Előmelegített sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

ÉLELMISZEREK HÁZILAG felvágottak

http://www.foszakacs.hu/felvagott-10.pdf

Párizsi (alapmassza)
60 dkg színhús
20 dkg zsírszalonna
2 dl víz
20 g pácsó
2 g fehérbors
0,5 g szerecsendió virág
0,5 g koriander
0,3 g gyömbér
0,2 g kardamom
2 g paprika
Ízlés szerint adhatunk hozzá folyékony füstöt is. (Ilyen néven kapható, például a Nagycsarnok
pincéjében, az Ázsiában.)

Gombás párizsi
Szép gombafejeket picit ecetes vízben főzünk 3-4 percig. Lemezeikkel lefelé kitesszük őket
az edényszárítóra, hogy alaposan kicsöpöghessen. Célszerű egy pici lisztet szitálni a
gombafejekre mielőtt a felvágottba tesszük, hogy jobban hozzáragadjon a húsmasszához, s
szeleteléskor kevésbé essenek ki a gombaszeletek a húsból. A formába simítjuk a massza egy
részét, belenyomkodjuk a gombafejeket, majd befedjük a massza maradékával. Ha a formánk
viszonylag mély, két rétegben is tehetjük bele a gombát. A gombás párizsi fűszerezését jól
egészíti ki egy kis porrá őrölt kakukkfű

2014. február 2., vasárnap

Szerelmes cicák

1 éve készültek...elrepültek..https://www.facebook.com/media/set/?set=a.406262316135445.96364.130866670341679&type=3.
de hiányoztak

Újabb párocska készült...de ők is itt hagytak...azt hiszem a 3.Cicapár már velem marad...





Mokaszin cipő készítése

http://www.aspensummit.co/2012/01/lazy-sunday-project-diy-moccasins.html



újabb cipő

http://drawingsunderthetable.blogspot.ca/2013/10/upcycled-sweater-slipper-boots.html