http://
2016. február 13., szombat
2016. február 12., péntek
MENTŐÖTLET - kreáció, újrahasznosítás: Drótlábú macska
MENTŐÖTLET - kreáció, újrahasznosítás: Drótlábú macska: Az alábbi cicák érdekessége, hogy a lábaikban és a farkukban hajlékony drót merevítő van, ami lehetővé teszi az állatkák különböző formákb...
MENTŐÖTLET - kreáció, újrahasznosítás: Százlábú
MENTŐÖTLET - kreáció, újrahasznosítás: Százlábú: Nem csak filcből, különféle színes (akár mintás) anyagokból is elkészíthető a képen látható, jópofa százlábú állatka. Kétféle elkészítési ...
2016. február 9., kedd
SÜTNI KÉNE...nagyn finom sütik...
Zserbó
1/2 kg liszt
200 g vaj
2 tojás
250 g tejföl
100 g porcukor
25 g friss élesztő
egy csipet só
citromhéj
Töltelékhez:
500 g barack lekvár
400 g őrölt dió
200 g cukor
Díszítés:
100 g tej csokoládé
egy evőkanálnyi tejszín
egy teáskanál vaj
Keverjük össze az élesztőt a cukorral, amíg krémes állagú nem lesz, majd adjuk hozzá a vajjal elkevert két tojást. Keverjük hozzá a tejfölt, a lisztet és a citrom lereszelt héját. Hagyjuk állni negyven percet, míg megkel, majd osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk ki a négy lapot, kb. fél centis vastagságúra, majd kenjük meg a krémmel.
Keverjük el a diót a vaníliás cukorral, majd osszuk három egyenlő részre. Ezzel szórjuk meg a lapokat, és rétegezzük egymásra őket. Rétegezéskor mindig kenjünk egy adag lekvárt is a lapok közé. Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. harminc percig süssük, majd kenjük meg a tetejét a mikrohullámú sütőben felolvasztott mázza
http://extremesilverblog.com/hu/receptek/eszmeletlenuel-finom-dios-kremes-suetemeny-nagyon-bevalt-szinte-pillanatok-alatt-elfogyott
Tésztához:
* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz
Krémhez:
* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum
Bevonathoz:
* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
Hozzávalók a lapokhoz:
1/2 kg liszt
200 g vaj
2 tojás
250 g tejföl
100 g porcukor
25 g friss élesztő
egy csipet só
citromhéj
Töltelékhez:
500 g barack lekvár
400 g őrölt dió
200 g cukor
Díszítés:
100 g tej csokoládé
egy evőkanálnyi tejszín
egy teáskanál vaj
Elkészítés:
Keverjük össze az élesztőt a cukorral, amíg krémes állagú nem lesz, majd adjuk hozzá a vajjal elkevert két tojást. Keverjük hozzá a tejfölt, a lisztet és a citrom lereszelt héját. Hagyjuk állni negyven percet, míg megkel, majd osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk ki a négy lapot, kb. fél centis vastagságúra, majd kenjük meg a krémmel.
Keverjük el a diót a vaníliás cukorral, majd osszuk három egyenlő részre. Ezzel szórjuk meg a lapokat, és rétegezzük egymásra őket. Rétegezéskor mindig kenjünk egy adag lekvárt is a lapok közé. Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. harminc percig süssük, majd kenjük meg a tetejét a mikrohullámú sütőben felolvasztott mázza
http://extremesilverblog.com/hu/receptek/eszmeletlenuel-finom-dios-kremes-suetemeny-nagyon-bevalt-szinte-pillanatok-alatt-elfogyott
Eszméletlenül finom: Diós krémes sütemény
Hozzávalók:
Tésztához:
* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz
Krémhez:
* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum
Bevonathoz:
* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola
Elkészítés:
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
Mesemorzsa: Képes Géza : Állatok bálja /ARANYOS VERS/
Mesemorzsa: Képes Géza : Állatok bálja: Hej, elefánt, elefánt! A hasán egy lila pánt, füle mellé tűzött egy szép tulipánt. Erdőben, a tó partján táncmulatság készül ám! Oda...
NAGYI MESÉK: A balatoni igazgyöngy
NAGYI MESÉK: A balatoni igazgyöngy: E gyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a Badacsonyon innen, de a boglári parton túl, egy náddal benőtt kis sziget. Ezen a szigeten ví...
Csanád Ovi Bütykölde: Bohócok...
Csanád Ovi Bütykölde: Bohócok...: Hamarosan itt a farsang. Kicsik, nagyok, gyerekek, felnőttek bohócot gyártanak. Mi is. ... mert bohócból sosem elég. Bohóc kicsikkel (...
Csanád Ovi Bütykölde: Jelmezek kartonból...
Csanád Ovi Bütykölde: Jelmezek kartonból...: Utolsó perces karton jelmezek. :) - Amikor, szeretnél egy igazán élvezetes közös programot gyermekeddel, - amikor, addig ötleteltetek...
2016. február 7., vasárnap
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)