2016. február 12., péntek

2016. február 9., kedd

HORGOLÁS MINTÁK

Emőke Kabai Íme a link:https://hu.pinterest.com/alkotasmania/horgol%C3%A1s/

Crochet Edges Pattern...:

SÜTNI KÉNE...nagyn finom sütik...

Zserbó

Hozzávalók a lapokhoz:



1/2 kg liszt
200 g vaj
2 tojás
250 g tejföl
100 g porcukor
25 g friss élesztő
egy csipet só
citromhéj

Töltelékhez:

500 g barack lekvár
400 g őrölt dió
200 g cukor

Díszítés:

100 g tej csokoládé
egy evőkanálnyi tejszín
egy teáskanál vaj

Elkészítés:



Keverjük össze az élesztőt a cukorral, amíg krémes állagú nem lesz, majd adjuk hozzá a vajjal elkevert két tojást. Keverjük hozzá a tejfölt, a lisztet és a citrom lereszelt héját. Hagyjuk állni negyven percet, míg megkel, majd osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk ki a négy lapot, kb. fél centis vastagságúra, majd kenjük meg a krémmel.

Keverjük el a diót a vaníliás cukorral, majd osszuk három egyenlő részre. Ezzel szórjuk meg a lapokat, és rétegezzük egymásra őket. Rétegezéskor mindig kenjünk egy adag lekvárt is a lapok közé. Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. harminc percig süssük, majd kenjük meg a tetejét a mikrohullámú sütőben felolvasztott mázza


http://extremesilverblog.com/hu/receptek/eszmeletlenuel-finom-dios-kremes-suetemeny-nagyon-bevalt-szinte-pillanatok-alatt-elfogyott

Eszméletlenül finom: Diós krémes sütemény


Hozzávalók:



Tésztához:

* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz

Krémhez:

* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum

Bevonathoz:

* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola

Elkészítés:



1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!



Mesemorzsa: Képes Géza : Állatok bálja /ARANYOS VERS/

Mesemorzsa: Képes Géza : Állatok bálja: Hej, elefánt, elefánt! A hasán egy lila pánt, füle mellé tűzött egy szép tulipánt. Erdőben, a tó partján táncmulatság készül ám! Oda...

NAGYI MESÉK: A balatoni igazgyöngy

NAGYI MESÉK: A balatoni igazgyöngy:   E gyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a Badacsonyon innen, de a boglári parton túl, egy náddal benőtt kis sziget. Ezen a szigeten ví...

Csanád Ovi Bütykölde: Bohócok...

Csanád Ovi Bütykölde: Bohócok...: Hamarosan itt a farsang. Kicsik, nagyok, gyerekek, felnőttek bohócot gyártanak. Mi is. ... mert bohócból sosem elég. Bohóc kicsikkel (...

Csanád Ovi Bütykölde: Jelmezek kartonból...

Csanád Ovi Bütykölde: Jelmezek kartonból...: Utolsó perces karton jelmezek. :) - Amikor, szeretnél egy igazán élvezetes közös programot gyermekeddel, - amikor, addig ötleteltetek...