2011. augusztus 1., hétfő

II. Országos Blog találkozóra kaptam meghívást



Idő
2011. szeptember 3. · 9:00 - 14:30
Helyszín
Budapest XVIII. kerület Kondor B. sétány 8. Kondor Béla Közösségi Ház
Készítette
Nóra Bodzsár, Nina Ninocska, Gina Földváry
More Info
A tavalyi sikeren felbuzdulva ismét megrendezésre kerül az Országos Kreatív Blogtalálkozót! :)

Mindenki jöhet, akinek kreatív blogja van, függetlenül a technikától, minél színesebb, annál jobb !
Persze szeretettel várunk akkor is, ha nem blogolsz, de kíváncsi vagy személyesen is az internetről ismert alkotókra!

Regisztráció 9-10 között. Belépő 700.- Forint.

10 órától lesz a csere-bere. Erre hozz valami rád és a technikádra jellemző, saját készítésű tárgyat, amit személyesen fogsz átadni annak, akinek a nevét kihúztad. A csere a színpadon fog zajlani, az átadások között mindenki tud mondani magáról egy-két mondatot. Persze, ez nem kötelező, ha nem akarsz, nem kell kiállnod és beszélned magadról :))

Lesznek anyag, eszköz, kellék-árusok is, aki már biztosan ott lesz : Tűpárna a szépséges gombjaival, Nina a saját festésű fonalaival, csipkéivel, anyagaival.

Ami még jó hír : Lesz kiállítás !

Augusztus közepén várja a Közösségi Ház a munkákat postán vagy személyesen és a találkozó végén "ünnepélyes keretek" között lebontjuk és hazavisszük. A kiállítás felrakása aug. 15-én lesz, akkor lehet odahozni személyesen vagy addigra kell odaérnie postán. Lesz kb 20 paraván, amire faliképeket, terítőket, festményeket, keresztszemes képeket, kendőket várnak, és kapunk 5-6 üvegvitrint, amibe az apróbb méretű holmik kerülhetnek.

Jelentkezni emailben lehet a blogtali@indamail.hu e-mail címen!

Edinánál

Ezeket a libuskákat-nem csak ennyi van:)- pedig





* Mara varrta ... A meskán megtalálhatjátok! Még két cicuska is érkezett a libukkal, azt elfelejtettem fotózni... nagyon örültünk nekik is:)

KÉZMŰVES LOGÓ

2011. július 31., vasárnap

PALÓC BÚCSÚ




A Szent Anna-napi Palóc Búcsút, a palóc régió legnagyobb közösségi rendezvényét tartották vasárnap a Nógrád megyei Balassagyarmaton, a vallási rendezvény népművészeti fesztivállal egészült ki, lesz népzene, néptánc és népmese, és megválasztották Palócország szépeit is.

Balázs Dorka rimóci menyasszonyviseletben a Szent Anna-napi Palóc Búcsún

Majdán Béla várostörténész az MTI-nek kedden elmondta: a palócföldi résztvevők ünnepi viseletben, keresztekkel, lobogókkal érkeznek az ünnepi rendezvényre.

A balassagyarmati Palóc Múzeumban őriznek egy Mátraderecskéről származó öltöztetős Szent Anna szobrot, és hagyománnyá vált, hogy a Palóc búcsúban ezt a szobrot viszik a körmeneten - tette hozzá.

Vasárnap a római katolikus főplébániatemplomtól indult a népviseletes processziós menet a művelődési központ udvarára. Ott tartották Szent Anna palóc miséjét, amelynek végén megáldották a jelenlévő családokat és a gyermekáldást váró zarándokokat. A szertartást Bíró László püspök, tábori lelkész és Stella Leontin főesperes végezte. A misén hazai és szlovákiai magyar hagyományőrző csoportok mellett a balassagyarmati Szent Felicián Kórus közreműködött.

Rimóci népviseletű lányok sétálnak a Szent Anna-napi Palóc Búcsún

A népélet világi szépségei címmel rendeztek a délutáni családi programot. Népmesék, népdalok, népzenék hangzanak el, hagyományőrzők néptáncot is előadtak a Balassagyarmati Cigányzenekar kíséretével.

A nap végén Palócországszépeit választották meg. A viseletes szépségversenyt idén is gyermek, menyecske, családi, illetve csoportos kategóriákban bírálták el.

Szent Anna, Jézus nagyanyja tisztelete az Árpád-korig nyúlik vissza. A palócok vallási kultúrájában Szent Anna a magtalanok, az áldott állapotban lévők és a női betegségben szenvedők pártfogója. Szent Annát egyaránt tisztelik a gyermekáldásra várók reménységeként, a családok védőszentjeként és a jó halál patrónusaként.

(Forrás: MTI)