2013. október 18., péntek

Ajánló

Részt veszek egy felmérésben a

RICHTOFIT SPORTKRÉM

a téma...nagyon régen a családom barátja ez a termékcsalád...Keresztmamám ismertetett meg vele...aztán mikor híres operett bonvivánunk felesége mesélte, hogy nem győzi kenegetni a férjurat a primadonnák emelgetése miatt...jót mosolyogtam...mostanában egyre sűrűbben le kerül a polcról itthon is a tubus...

Azt hiszem jól bevált "kence"

A termékről  leírás



Aktívan élő, mozgást kedvelő embereknek készült a Richtofit Sportkrém, amelyizomféjdalmak enyhítésére, izomláz megszüntetésére és a sportolás előtti bemelegítésre ajánlott. Hatásánál fogva alkalmas a felhorzsolt bőr kezelésére, kisebb zúzódások és duzzanatok elmulasztására is.
Aktívan élő, mozgást, sportolást kedvelő emberek számára fejlesztettük ki a Richtofit Sportkrémet, amelyben a több évtizedes tudományos tapasztalatot ötvöztük a természet legjobb gyógynövényeinek hatásával. A kamilla, körömvirág, levendula és más gyógynövények kivonatát tartalmazó összetétele miatt a sportolásban kifáradt, igénybevett végtagok és hát ápolására kifejezetten ajánlott. Használatával kellemes közérzetben adhatja át magát a sportolás teljes élményének.
Összetevők:Aqua, Isopropyl Myristate, Caprylic/Capric Tryglyceride, Stearic Acid, Glycerin, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Polysorbate 60, Paraffinum Liquidum, Alcohol, Gylceryl Stearate, Polyserbate 80, Glycyrrhiza Glabra, Aesculus Hippocastanum, Calendula Officinalis, Potentilla Anserina, Lavandula Angustifolia, Juglans Regia, Anthemis Nobilis, Parfum, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Coumann, Limonene.


Táskák, dobozok...

Táskák, dobozok...

Körmöcske és papír-barkács 38

Donna

Rácz Antal

Rácz Antal

Karácsonyi mese

http://erdelyesszekelyek.network.hu/video/aldott_unnepeket_/wass_albert_karacsonyi_mese_12


Bolhapiac

http://www.garmada.net/


2013. október 17., csütörtök

BABA RENDELÉS

http://countrydolls.uw.hu/htmlpages/kezdolap.htm

BABAKÉSZÍTÉS KELLÉKEK

http://www.artenter.hu/?oldal=2&kat=212&page=3&sortby=1

BABAKÉSZÍTÉS  Szalmakalap  15  cm  natúr

BABAKÉSZÍTÉS  Szalmakalap    8  cm  natúr

Francia MÁKOS krémes



FRANCIA MÁKOS KRÉMES RECEPT
Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
7 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

A mákos piskótához:
15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 tojás
3 evőkanál víz
fél dl olaj
fél csomag sütőpor
10 dkg mák (lehet őröletlen is)

A krémhez:
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
2 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
Elkészítése:
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.
A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük a piskótát.
A krémhez a tojás sárgájákat a 15 dkg porcukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A Rama margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral s ezt kenjük a sütemény tetejére.
http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/francia-makos-kremes-3/

2013. október 15., kedd

Mosógél készítése...

Mosógél

2013 október 07.
Mosógél

Hozzávalók

  • Szükséges alapanyagok
  • 20 dkg mosószóda
  • 1 mosószappan (15-20 dkg)
  • 6 púpos evőkanál szódabikarbóna vagy bórax
  • 7 liter csapvíz

Elkészítés

  1. Mindenkinek fontos, hogy a ruhái tiszták legyenek. A bolti mosószerek azonban egyrészt nagyon drágák, másrészt környezetszennyező, káros, allergiakeltő összetevőket tartalmaznak. Egyes boltokban vehetünk természetes mosószereket, de azok a hagyományos szereknél is drágábbak. Pénztárcakímélő és környezetbarát megoldás, ha házilag készítjük el. Öblítő helyett használhatunk ecetet és illóolajat, bolti mosószer helyett pedig mosódiót, hamulúgot vagy az alábbi mosószappanos gélt. 
    A szappant lereszeljük, és feloldjuk 3 liter forró vízben. Még három liter vizet felforralunk, és feloldjuk benne a porokat (a mosószódát és a szódabikarbónát vagy bóraxot). Egybeöntjük a kettőt, és botmixerrel alaposan elkeverjük, közben hozzáadunk még egy liter vizet. 
    Az így elkészült mosószert fedeles vödörben tároljuk, mert bekocsonyásodhat. Egy mosáshoz kb. 1 dl kell belőle.

Füles,Maci,Tigris, Múkus (Ibolya munkái)



Van egy nagyon kedves barátnőm Feketéné Tóth Ibolya...hatalmas alkotó vággyal és még hatalmasabb szívvel...ezek a szépséges origami figurák az Ő művei...látogassátok meg az oldalát...https://picasaweb.google.com/115244984347200474333/Origami3D?noredirect=1

Karácsonyi dísz

http://www.usefuldiy.com/diy-sakura-flower-ornament/

 DIY Sakura Flower Ornament