2016. szeptember 2., péntek

Kreatív Anyabanya: Kavicsfestés

Kreatív Anyabanya: Kavicsfestés: Nyáron nagyon jó elfoglaltság lehet a gyerekeknek- felnőtteknek egyaránt a kavicsfestés. A megfestett kavicsokat felhasználhatjuk dekoráción...

Azt hittem MÁMA EZ MÁR NEM SZAKAD TOVÁBB...

A KICSI FIAM óvodás volt...az volt az 1 nap /1 nadrág időszak...
Szerencsére gond egy szál se varrni tudó lévén...az idő is rengeteg, csak 3 munkahelyem volt, meg 2 gyerekem...
Adódott egy szuper jó üzlet ahol készletkisöprés lévén...mindjárt beszerezhettem az ügyeletes adagot...10 db szuper jó nacikat...1-nek az árán...
Nagy volt az öröm...egy ideig nem kell varrni...
Fére tettem 1 extrát...ünnepélyesebb alkalomra...ez még folt mentes maradt...se tinta se fű, se kedves figura nem volt rajta...
Reggel az öltözésnél a Kicsikém megkérdezi...Anya ezen miért nincs "olyan"
....Hát kisfiam ez még új ...nincs kiszakadva,,,nem kellett rávarrni...semmilyen figurát...

Jön haza délután az én gyerekem a fenekén nincsen nadrág...kérdezem kétségbeesve...mi történt...HÁT CSÚZDÁZTUNK A MÁTÉVAL....
Ja akkor értem...de ez már nem visel el semmi olyant amit rászoktam varrni...
Alig telt el azóta 30 év...de a helyzet nem változott..Anya foltoz...varr kicsi takaró cimkéket ahová lehet...
NO DE EZZEL MIT CSINÁLJAK ? és ez 1 hónapon belül az 5. nadrág...??????????



2016. augusztus 30., kedd

Fanni ovodás lesz

Hihetetlen...még most mentem a kórházba, mert megérkezett 1. számú unokám...és...kezdődhet az 1. megmérettetés...
Ovodásak leszünk...így többes számban, mert egy Mama ilyenkor átalakul...teljesen bezizzen...én legalább is nagyon.
Végig gondolom a multat, a saját élményeimet...a gyerekeim ovodás idejét...jeleket, élményeket...szerepléseket
Válaszhatott jelet az én babám is...mi más is lehetne az Ő elképzelése szerint...KATICA....katica, mert Anya is Katica https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1004655826243707&set=a.1004653616243928.1073741848.100000978978715&type=3&theater

kezdődött a nagy tervezgetés...végre varrhatok újra ovis zsákot...(ezt megoldotta a helyzet más módon)
             DE azért nem adtam fel
a Katica lány még keresi a rendeltetését, de Fannikám ezt választotta...

Kezdődhetett az apróságok cimkézése...

mivel nem találtam 7 pettyes Katicát...elkezdtem a hímezgetést...
azt hiszem lesz még pár álmatlan éjszakám benne...de készültek bevarrhatós, rávarrhatós, akaszthatós, csíptethetős, kitűzhetős Katicák...

közben a "csinossá válás "sem maradt el...Fanni is készült az ovodába...


köröm festés, mert enélkül nem lehet ovodába menni...

Katica lett a jelünk...



Kép forrása: Found on repiny.com
Eliza-Beth: A hatpettyes katicabogár

Élt egyszer régen egy helyes, hétpettyes katicabogár. Amolyan víg kedélyű, bohókás bogárka volt, aki egy jó tréfára bármikor kapható. Hanem egy nap őt tréfálták meg a barátai. Elcsenték az egyik pettyét, a legszebbet, és eldugták. A szöcske kíváncsian kérdezte tőle:
– Katica, hová lett a pettyed?
De Katica nem tudta. Bánatában világgá ment, megkeresni pettyeinek legszebbikét. Az erdőben szép piros gombát látott, majdnem olyan szép pirosat, mint ő maga, de fehér pettyei voltak.
– Adok én szívesen a pöttyeimből – mondta a gomba. – Marad nekem még akkor is sok, nyugodtan vedd el, amelyik tetszik!
– Hogy néznék ki fehér pettyel? – szomorkodott Katica. – Az enyémek mind feketék, látod? – fordította oda a szárnyait.
– Akkor vigyél kettőt, mind a két szárnyadra egyet! – ajánlotta a galóca.
– Köszönöm, de inkább keresek tovább, hátha megtalálom a sajátomat – felelte a katicabogár, és elszállt. A réten talált egy elhagyott labdát. Igaz, pöttyös volt, de biztos, hogy egyik petty sem az övé, mert túlságosan nagyok és fehérek. Pici feketét nem látott rajta, pedig jó alaposan körbemászta. Közben meg is ijedt, mert egy csupaszáj virág egyik szája megszólalt.
– Mit keresel, Katica?
– Az elveszett hetedik pettyemet – válaszolta a kis bogár. – Nem láttad véletlenül?
– Sajnos nem láttam. Szívesen adnék az enyémekből, de nekem sincs egy sem – mondta a tátika, és mutatta bársonyos sárga szirmait.
– Nem baj, te így vagy szép! – vigasztalta Katica a virágot, és továbbvándorolt. Addig-addig repkedett a réten, míg összetalálkozott a cinegével.
– De szép napszínű mellényed van, cinege! – dicsérte meg a kismadarat. – Mondd csak, nem láttad véletlenül az elveszett pettyemet?
– Sajnos nem – felelte a cinke. – De kérdezd meg a rét tündérét, hátha ő tud róla. Ott napozik éppen a harangvirág kelyhében.
Katica odaszállt, és halkan megkondította a halványlila harangvirág egyik csengettyűjét. Szilli, a rét tündére kikukucskált kelyhéből.
– Mi szél hozott erre, hétpettyes katicabogárka? – csilingelt vidám hangja.
– Sajnos már csak hatpettyes vagyok – szomorkodott Katica. – Elveszett a hetedik, a legszebb pettyem. Tudnál segíteni rajtam?
– No, nézzük csak! – töprengett el Szilli. – Mikor láttad utoljára?
– Tegnap még megvolt, az biztos – felelte Katica. – Sőt, ma reggel is láttam a patak tükrében. Aztán hancúroztunk egy jót a barátaimmal, és utána már nem volt meg.
– Nocsak! Hancúroztatok? És nem lehet, hogy esetleg a barátaid többet tudnak, mint én? – kacsintott a kis bogárra huncutul a tündér.
– Gondolod? Lehet, hogy csak megtréfáltak, és náluk van pettyeim legszebbike?
– Mindjárt meglátjuk – csilingelte a tündér, és varázspálcáját megsuhintva bűbájszavakat suttogott. A pálca nyomán képek jelentek meg a levegőben, halványan, de azért jól láthatóan. Katica a barátaival… Katica a barátai nélkül… végül a barátok Katica nélkül, ahogy vígan nevetgélve gurítják egy levél alá az elcsent hetedik pettyet. – Látod? Ott van a pettyecskéd.
– Jaj, én meg világgá szaladtam bánatomban – kacagott megkönnyebbülten Katica. – Biztos kinevetnek majd a többiek, de nem baj, most én voltam soron a tréfában. Köszönöm a segítségedet, Szilli!
Katica vidáman hazaszállt. Barátai aggódva várták, és azon nyomban visszaadták az elcsent pettyet. Végül együtt nevettek a jól sikerült tréfán, és Katica fogadkozásán: „Úgyis visszakapjátok!”

Kechup" Szomszédasszony módra"



Recept:
Kechup télire

"2 kg paradicsom, 50 dkg sárgarépa, 25 dkg vöröshagyma, 25 dkg alma, egy marék nagy szemű mazsola, egy kb 2 cm-es gyömbér darab megpucolva, 25 dkg cukor 3 csapott evőkanál só

Fűszerek:őrölt kömény, szemesbors, babérlevél 2 db,szegfűbors, késhegynyi fahéj, ecet ízlés szerint/ én fél dl tettem 10 %-ost / tartósító szokásos mennyiség, nálam csak fél mokkás kanál szalicil. "

Addig főztem, amíg minden puha nem lett (nekem kis lángon 3 óra), többször megkevertem. Végén botmixeltem, újra felforraltam és üvegbe szedtem, dunsztoltam.
 Andrea Baranyai

Kechup" Szomszédasszony módra"



Recept:
Kechup télire

"2 kg paradicsom, 50 dkg sárgarépa, 25 dkg vöröshagyma, 25 dkg alma, egy marék nagy szemű mazsola, egy kb 2 cm-es gyömbér darab megpucolva, 25 dkg cukor 3 csapott evőkanál só

Fűszerek:őrölt kömény, szemesbors, babérlevél 2 db,szegfűbors, késhegynyi fahéj, ecet ízlés szerint/ én fél dl tettem 10 %-ost / tartósító szokásos mennyiség, nálam csak fél mokkás kanál szalicil. "

Addig főztem, amíg minden puha nem lett (nekem kis lángon 3 óra), többször megkevertem. Végén botmixeltem, újra felforraltam és üvegbe szedtem, dunsztoltam.
 Andrea Baranyai

2016. augusztus 28., vasárnap