2014. március 20., csütörtök

TILDA nyúl készült



Azt hiszem engem is megcsapott a Tildás szerelem...a húsvét közeledtén nyuszika készült...de azt hiszem nem marad egyedül...





2014. március 17., hétfő

SMARLI

Narancsos-fahéjas császármorzsa

  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 13
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 9 púpos evőkanál liszt
  • csipet só
  • 1-2 kiskanál fahéj
  • 4 tojás
  • 1 közepes narancs héja
  • vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj (olvasztott)
  • 10 dkg vaj
  • A tetejére:
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés:

Egy tálban a tejhez folyamatosan adagolom a lisztet, és csomómentesre keverem. A tojások sárgáját egyenként adagolom hozzá, valamint a cukrok felét. A végén megy bele az olvasztott vaj, a fahéj és a narancs reszelt héja.

Egy másik tálban a tojások fehérjét csipetnyi sóval és a maradék cukorral kemény habbá verem. Óvatosan elkeverem a tejes masszában a fehérjehabot.

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tepsibe belecsipegetem a zsiradékot, és a sütőben felhevítem. Arra öntöm majd rá a masszát. 12-15 perc alatt világosra sütöm. Tűpróba! Egy spatulával kis darabokra vágom a tésztát, s visszateszem még 20 percig sülni.

Porcukorral és lekvárral kiváló langyosan és kihűlve is. Mazsolával is nagyon finom, azt a végén adom hozzá, de elhagyható.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót 0420marcsu küldte. Köszönjük!

Bounty szelet IV.

  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 13
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg \"Vénusz   sütőmargarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • kókuszos töltelékhez:
  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • A sárga krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg porcukor
  • A mázhoz:
  • étcsokoládé tortabevonó

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást és a margarint, összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és 2 lapot készítünk. Az egyiket kikent tepsibe terítjük.

A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, végül a kókuszt. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, előmelegített sütőben megsütjük.

A kihűlt tésztára sárga krémet kenünk, melyhez a tojássárgájákat liszttel elkeverjük, és tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral elkevert margarinnal összedolgozzuk, és a sütemény tetején egyenletesen elosztjuk.

A csokoládét megolvasztjuk, és ezzel vonjuk be a tetejét. Hagyjuk dermedni, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

Kicsit macerás, de a végeredmény mennyei. :)

A receptet és a fotót Erzsadr küldte. Köszönjük!

HÁZI KRÉMTÚRÓ

Házi krémtúróhttp://edelstein.blogger.hu/
Posztolta Edelstein 20:01 Thursday, March 13. 2014
A bolti vásárlás közben megakadt a szemem a vaníliás krémtúrón, amit általában minden gyermek, így az enyémek is szeretnek, viszont nem nagyon szoktam nekik vásárolni. De átfutott az agyamon, hogy mi lenne, ha megcsinálnám nekik otthon! A gondolatokat tettek követték.
Hozzávalók:
- fél kg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
Díszítésnek: kókuszreszelék, kakaópor, darált dió
Elkészítés:
A túrót villával jól törjük össze, majd keverjük hozzá a porcukrot.
A vaníliás pudingport borítsuk egy kisebb lábosba, keverjük csomómentesre 8 evőkanál tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet is és alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrítsük be. Közben ízesítsük a cukorral és a vanília aromával. A kész pudingot öntsük hozzá a túróhoz, majd botmixerrel keverjük simára. Hagyjuk kihűlni.
A jó hidegre lehűtött habtejszínből verjünk kemény habot és óvatosan vegyítsük el a kihűlt pudingos-túrós krémmel. AZ elkészült krémtúrót tegyük poharakba, tálkákba (kinek mi van otthon), tetejét szórjuk meg ízlés szerint kókuszreszelékkel, kakaóporral, darált dióval és tegyük hűtőbe.
Jól lehűtve fogyasszuk.
Bármilyen gyümölcsöt el tudok képzelni benne.
Házi krémtúró
Posztolta Edelstein 20:01 Thursday, March 13. 2014
A bolti vásárlás közben megakadt a szemem a vaníliás krémtúrón, amit általában minden gyermek, így az enyémek is szeretnek, viszont nem nagyon szoktam nekik vásárolni. De átfutott az agyamon, hogy mi lenne, ha megcsinálnám nekik otthon! A gondolatokat tettek követték.
Hozzávalók:
- fél kg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
Díszítésnek: kókuszreszelék, kakaópor, darált dió
Elkészítés:
A túrót villával jól törjük össze, majd keverjük hozzá a porcukrot.
A vaníliás pudingport borítsuk egy kisebb lábosba, keverjük csomómentesre 8 evőkanál tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet is és alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrítsük be. Közben ízesítsük a cukorral és a vanília aromával. A kész pudingot öntsük hozzá a túróhoz, majd botmixerrel keverjük simára. Hagyjuk kihűlni.
A jó hidegre lehűtött habtejszínből verjünk kemény habot és óvatosan vegyítsük el a kihűlt pudingos-túrós krémmel. AZ elkészült krémtúrót tegyük poharakba, tálkákba (kinek mi van otthon), tetejét szórjuk meg ízlés szerint kókuszreszelékkel, kakaóporral, darált dióval és tegyük hűtőbe.
Jól lehűtve fogyasszuk.
Bármilyen gyümölcsöt el tudok képzelni benne.
Tetszik ·  ·  · 10 órája · Szerkesztve · 
  • Erzsébet Torteli és Csilla Fülöp kedveli ezt.
  • Nagy Margit nekünk ez már túl flancos, az én gyerekeim azt a változatot szeretik, hogy a túrót vaníliarúd kikapart magjaival ízlés szerint (azaz jó sokkal) és viszonylag kevés cukorrall a robotgéppel kicsit elkeverem és kész, ill mazsola és egyéb aszalványok mehetnek még bele