2015. november 23., hétfő

Barbi konyhája: Erdélyi raffaello szelet

Barbi konyhája: Erdélyi raffaello szelet: Imádom a kókuszos süteményeket, a tepsis raffaello szelet amit már nagyon régen felraktam az oldalra, meg a kókuszkocka , nagy kedvenceim....

Barbi konyhája: Kókuszhabos csiga

Barbi konyhája: Kókuszhabos csiga: Ugye mindenki emlékszik erre a finom kókuszos habos csigára, az esküvői aprósütemények egyik fontos résztvevőjére? Azt mindenképpen meg kel...

Kürtöskalácsocskák


Nagyanyám kórén sült kürtöskalácsa smile hangulatjel

Sziasztok . Eszembe jutott minap hogy a régi szép időkben a kukorica kórén azaz a szárán , milyen finom kalácsot lehet sütni zsírban .
Bedagasztottam 1 kg finomlisztet 3 dk élesztőt amit 3 dl langyos tejben 1 kiskanál cukorral előre felfuttattam , az egészet egy vájlingba téve , adtam hozzá , egy korty pálinkát ,3 tojás sárgáját , 3 evőkanál cukrot , egy csipetnyi sót és 3 evőkanál olvasztott vajat , addig dagasztottam amíg a kezemtől el nem válott a tészta , majd letakartam meleg helyre tettem és hagytam kelni .
A kertben kiválasztottam egy szép nagy kukoricaszárat feldaraboltam araszos darabokra ,majd megmostam megtörülgettem és forró zsírba dobva 2 percet a zsírban tartottam majd kiszedegettem és egy szalvettára téve hagytam kihűlni őket.
Közben odatelt az idő ,a tészta is megkelt , a nyújtódeszkára téve kis darabokat szaggattam belőle amit kisodortam kb. 50 centi hosszúra és ezt szépen rátekertem a kukorica koréra , majd kettősével hármasával bő forró zsírban szép pirosra sütöttem . A zsírból kivéve a koré darabokat szépen kicsusszantottam belőlük ,majd finomra őrölt vanilia cukorral szórtam meg a tetejét . Legközelebb 2 kiló lisztből kell készítsek mert másfél óra alatt semmi nem maradt belőle .