2013. november 27., szerda

A kézműves lányok segítségével egy szuper gyűjteményre akadtam...már csak dolgozni kell, vagy éppen a mesebeli Manókat meghívni éjszakai műszakra...az elkészült saját Rudolpfjaim után már érzem a hangulatát a tenni akarását az ADVENTI alciónak...hát munkára fel...biztos, hogy elkészítek még valamit...




Az én Rudolfkáim...

ITT TALÁLHATÓ sok szép minta...amit mind ki szeretnék próbálni...

http://szinesotletek.blog.hu/2012/12/04/karacsonyi_filcbaratok

DCP06071.JPGchristmas-stars-felt-ornaments-kit.jpgDB108.JPGDSCF0824.JPG224757837623091580_2fkFHtfW_c.jpg100_4853.JPG75646468712885536_PTUteemN_c.jpg

75646468712885538_CFxcCBvc_c.jpg

75646468712885535_4RwyCocB_c.jpg75646468712885530_UDzDRvL4_c.jpg

75646468712885523_vWiB04jY_c.jpg75646468712885527_TWkM5KcW_c.jpg


155022412142943555_c4UBD9qX_c.jpgchristmas01 (1).jpg

138.jpg

2013. november 26., kedd

RUDOLPH a rénszarvas

Rudolph a rénszarvas legendája:
Rudolph a rénszarvas  születésének igaz történetét olvashatod itt. Robert May egy szegény chicagoi szövegkönyv író volt, aki egy kopott kétszobás lakásban élt. Felesége Evelin rákos beteg volt, mely már két éve az  ágyhoz  kötötte  őt.  Minden pénzüket elvitte a betegség kezelése. Egy  decemberi  estén  a  négy  éves  kislányuk Barbara megkérdezte az édesapját,  az  ő  édesanyja  vajon  miért  nem  olyan,  mint  a többi édesanya. Ezek a szavak mint üvegszilánkok fúródtak az apa szívébe. Robert, aki  már gyerekkorában is különbözött a többiektől, vékony és érzékeny  alkatával  és felnőtt korára  is csak egy olcsó író volt a Montgomery Wardnál, épp  harminchárom éves  volt  ekkor,  súlyosan eladósodva, telve kétségekkel  a  jövője  iránt  és  telve mély  szomorúsággal.  Kitalált  egy történetet, hogy felvidítsa a gyermekét.

A történet Rudolphról szólt, az egyetlen rénszarvasról az egész világon akinek világító  piros orra volt. Mindenki gúnyolódott és viccelődött vele. Rudolph a piros orrú rénszarvas, így csúfolták őt, ami nagyon elszomorította. Még az édesanyja, apja és nővérei is viccelődtek rajta, ha a közelükbe került. Nagyon magányosnak érezte magát.

Egyszer egy karácsony este, mikor a Mikulás a szokásos éjszakai útjára készült  a  legszebb és  leggyorsabb  rénszarvasokból  álló fogatával,  közöttük  Táltos,  Táncos,  Pompás, és Csillag akik köré összegyűlt  az  összes  rénszarvas,  hogy  biztassa  őket  azonban olyan sűrű, vastag köd ülte meg a tájat, hogy szinte teljesen elnyelte magába a Földet.

A Mikulás azon törte a fejét, hogyan fogja azt a rengeteg játékot és más  ajándékot  eljuttatni a rá várakozó gyerekeknek, mikor pillantása egy  világító  piros  orrocskára  esett. A piros orr Rudolphé volt és Mikulás  tudta,  hogy ő lesz a megoldás a gondjára.  Megkérte hát Rudolphot, hogy vezesse a szánját, amit az  boldog örömmel el is fogadott.

Rudolph  segítségével minden kéményhez eljutottak biztonságban azon az éjszakán  a  sűrű köd és hóesés ellenére. Ez a merész cselekedete Rudolphot a legnépszerűbb  és  legbátrabb  rénszarvassá tette, valóságos hőssé.  A világító  piros  orr,  mely  eddig  a szégyene volt, most a legnagyobb büszkesége lett minden rénszarvas között.

A történet annyira elbűvölte Barbarát, hogy Bob elhatározta megírja karácsonyi ajándékként a lányának. A vers címe: Night before Christmas lett. Még a versen dolgozott, mikor Evelin meghalt. Robert összeszedte minden bátorságát a lánya kedvéért. 

Aztán 1938-ban a hivatali  karácsonyi  ünnepségen úgy  alakult, hogy előadhatta a történetét, ami után spontán tapsvihar tört ki.
A könyvecske, melyben a lányának készített egyszerű rajzok voltak illusztrációként nagy siker lett, 1947-ig hat millió példányban kelt el. Egyre másra jelentek meg Rudolphot ábrázoló termékek és Rober May nagyon gazdag ember lett. Azóta Rudolphnak  állandó  helye van a karácsonyi történetekben.

http://www.youtube.com/watch?v=AKE3q80Jcr8#t=14

2013. november 25., hétfő

BARÁTSÁG




Az állatok mássága, fajtája nem zárja ki egymást a barátságkörből...

A barátság összetett, támogató emberi viszony. Tartalma és meghatározása koronként és kultúránként eltérő, valamint az alanyok társadalmi helyzete és személyiségjegyei is befolyásolják. A barátság egyéni vonatkozásban lelki, vagyis érzelmi, anyagi és kognitív erőforrás. A barátság az egyik emberi kapcsolat, mely emberek között alakul ki több örömteli találkozás, beszélgetés által. Jellemzi a kölcsönös elfogadás, rokonszenv, szeretet, bizalom, szövetség, együttérző képesség, nyitottság, törődés.
                                                                                      /Wikipésia/


Hogy miért nyúltam ide?...mert fáj a lelkem...

Általában az emberek SZILVESZTER táján jutnak el...egy évértékelősdihez...egy visszatekintéshez az elmúlt év eseményeiből...Nálam ez a sors közbeszólásával előre terelődött...
Sokszor volt már hogy barátnak hittem az ellenséget is, de még eddig mindég tovább léptem a dolgokon.
Most félő, hogy nehezebben megemészthető falat jutott...Nehezebb az újra kezdés...a sárból való felállás...

Túl sok veszteség ért ilyen tájon...az elmúlt évben...mintha a sors, úgy rendelkezne, hogy húz még egy kicsit , az amúgy is fuldokló nyak kötelén....Tévedtem...tévedtem, mikor azt hittem, hogy közel kell engedni embereket a lelkemhez...ez megbocsájthatatlan magamnak...De EZT IS LEKÜZDÖM, mert minden nappal egy új nap virrad...KELL hogy a kidobott érzések helyére kerüljön egy másik...de nem árt az óvatosság!...nem árt a takarítás itt is...

Akinek sok barátja van, annak egy sincs /Arisztotelész/

A sebeit  gyógyítgató kutya módjára fogok élni...újra zárom a lelki kapukat...de a mondás azért még él...

"Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük.
Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak"
                                                                            /Helen Keller/


HÓPEHELY HORGOLÁSA