2012. november 6., kedd

Műzlis...korong


Müzlikorong

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:50 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:190 ℃
  • sütési idő:12-15 perc
Müzlikorong
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttemEddig megsütötte: 10
Kedvencekhez adomKedvencnek jelölte: 105
 
    
Szavazatok: 4 Átlag: 4

Hozzávalók

  • A tésztához
    25 dkg ropogós, csokoládés müzli
    10 dkg méz
    1 darab kisebb citrom reszelt héja
    1 darab tojás
    5 dkg finomliszt, vagy Graham liszt
    8 dkg Rama 
  • A díszítéshez
    8 dkg tej, vagy étcsokoládé

Elkészítés

A müzlit turmixgépbe szórjuk, finomra turmixoljuk. Ezután a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával, a mézzel, a citromhéjjal, a tojással és a liszttel összedolgozzuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük kb. fél órára. Nedves kézzel jó diónyi gombócokat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 175 °C) 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, díszítésképpen olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
gyermekkel is készíthető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése