Müzlikorong
forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
Én is megsütöttemEddig megsütötte: 10
Kedvencekhez adomKedvencnek jelölte: 105
|
Hozzávalók
- A tésztához25 dkg ropogós, csokoládés müzli
10 dkg méz
1 darab kisebb citrom reszelt héja
1 darab tojás
5 dkg finomliszt, vagy Graham liszt
8 dkg Rama - A díszítéshez8 dkg tej, vagy étcsokoládé
Elkészítés
A müzlit turmixgépbe szórjuk, finomra turmixoljuk. Ezután a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával, a mézzel, a citromhéjjal, a tojással és a liszttel összedolgozzuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük kb. fél órára. Nedves kézzel jó diónyi gombócokat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 175 °C) 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, díszítésképpen olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése