Habkönnyű sóskifli
forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
További képek a sütiről:
Én is megsütöttemEddig megsütötte: 214
Kedvencekhez adomKedvencnek jelölte: 1308
|
Hozzávalók
- A tésztához700 g liszt
2 db tojás
1 kis pohár kefír
100 ml étolaj
60 g cukor
csipet só
100 ml tej
50 g élesztő - A krémhez200 g Rama
30 g só
Elkészítés
1.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban.
2.Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.
3.A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.
4.Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.
5.Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése