2012. november 6., kedd

Erzsikénél láttam...


Habkönnyű sóskifli

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Habkönnyű sóskifli
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttemEddig megsütötte: 214
Kedvencekhez adomKedvencnek jelölte: 1308
 
    
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tésztához
    700 g liszt
    2 db tojás
    1 kis pohár kefír
    100 ml étolaj
    60 g cukor
    csipet só
    100 ml tej
    50 g élesztő
  • A krémhez
    200 g Rama
    30 g só

Elkészítés

1.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban.
2.Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.
3.A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.
4.Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.
5.Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.
gyermekkel is készíthető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése