2014. március 17., hétfő

HÁZI KRÉMTÚRÓ

Házi krémtúróhttp://edelstein.blogger.hu/
Posztolta Edelstein 20:01 Thursday, March 13. 2014
A bolti vásárlás közben megakadt a szemem a vaníliás krémtúrón, amit általában minden gyermek, így az enyémek is szeretnek, viszont nem nagyon szoktam nekik vásárolni. De átfutott az agyamon, hogy mi lenne, ha megcsinálnám nekik otthon! A gondolatokat tettek követték.
Hozzávalók:
- fél kg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
Díszítésnek: kókuszreszelék, kakaópor, darált dió
Elkészítés:
A túrót villával jól törjük össze, majd keverjük hozzá a porcukrot.
A vaníliás pudingport borítsuk egy kisebb lábosba, keverjük csomómentesre 8 evőkanál tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet is és alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrítsük be. Közben ízesítsük a cukorral és a vanília aromával. A kész pudingot öntsük hozzá a túróhoz, majd botmixerrel keverjük simára. Hagyjuk kihűlni.
A jó hidegre lehűtött habtejszínből verjünk kemény habot és óvatosan vegyítsük el a kihűlt pudingos-túrós krémmel. AZ elkészült krémtúrót tegyük poharakba, tálkákba (kinek mi van otthon), tetejét szórjuk meg ízlés szerint kókuszreszelékkel, kakaóporral, darált dióval és tegyük hűtőbe.
Jól lehűtve fogyasszuk.
Bármilyen gyümölcsöt el tudok képzelni benne.
Házi krémtúró
Posztolta Edelstein 20:01 Thursday, March 13. 2014
A bolti vásárlás közben megakadt a szemem a vaníliás krémtúrón, amit általában minden gyermek, így az enyémek is szeretnek, viszont nem nagyon szoktam nekik vásárolni. De átfutott az agyamon, hogy mi lenne, ha megcsinálnám nekik otthon! A gondolatokat tettek követték.
Hozzávalók:
- fél kg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
Díszítésnek: kókuszreszelék, kakaópor, darált dió
Elkészítés:
A túrót villával jól törjük össze, majd keverjük hozzá a porcukrot.
A vaníliás pudingport borítsuk egy kisebb lábosba, keverjük csomómentesre 8 evőkanál tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet is és alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrítsük be. Közben ízesítsük a cukorral és a vanília aromával. A kész pudingot öntsük hozzá a túróhoz, majd botmixerrel keverjük simára. Hagyjuk kihűlni.
A jó hidegre lehűtött habtejszínből verjünk kemény habot és óvatosan vegyítsük el a kihűlt pudingos-túrós krémmel. AZ elkészült krémtúrót tegyük poharakba, tálkákba (kinek mi van otthon), tetejét szórjuk meg ízlés szerint kókuszreszelékkel, kakaóporral, darált dióval és tegyük hűtőbe.
Jól lehűtve fogyasszuk.
Bármilyen gyümölcsöt el tudok képzelni benne.
Tetszik ·  ·  · 10 órája · Szerkesztve · 
  • Erzsébet Torteli és Csilla Fülöp kedveli ezt.
  • Nagy Margit nekünk ez már túl flancos, az én gyerekeim azt a változatot szeretik, hogy a túrót vaníliarúd kikapart magjaival ízlés szerint (azaz jó sokkal) és viszonylag kevés cukorrall a robotgéppel kicsit elkeverem és kész, ill mazsola és egyéb aszalványok mehetnek még bele

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése