2014. március 17., hétfő

SMARLI

Narancsos-fahéjas császármorzsa

  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 13
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 9 púpos evőkanál liszt
  • csipet só
  • 1-2 kiskanál fahéj
  • 4 tojás
  • 1 közepes narancs héja
  • vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj (olvasztott)
  • 10 dkg vaj
  • A tetejére:
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés:

Egy tálban a tejhez folyamatosan adagolom a lisztet, és csomómentesre keverem. A tojások sárgáját egyenként adagolom hozzá, valamint a cukrok felét. A végén megy bele az olvasztott vaj, a fahéj és a narancs reszelt héja.

Egy másik tálban a tojások fehérjét csipetnyi sóval és a maradék cukorral kemény habbá verem. Óvatosan elkeverem a tejes masszában a fehérjehabot.

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tepsibe belecsipegetem a zsiradékot, és a sütőben felhevítem. Arra öntöm majd rá a masszát. 12-15 perc alatt világosra sütöm. Tűpróba! Egy spatulával kis darabokra vágom a tésztát, s visszateszem még 20 percig sülni.

Porcukorral és lekvárral kiváló langyosan és kihűlve is. Mazsolával is nagyon finom, azt a végén adom hozzá, de elhagyható.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót 0420marcsu küldte. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése