2014. október 7., kedd

Mosógép tisztítása házilag

2014. május 06.
mosogep_lerakodas_tisztitas_ecettel.jpg
Mosd ki a mosógépedet, hogy újra régi fényében ragyoghasson! Tényleg csak egy mosás és nem fogsz hinni a szemednek.mosogep_tisztitas_ecettel.jpg
Ecet! Csodákra képes egyéb területeken is, és itt is nagyon látványos. Ha már próbáltad, pontosan tudod, mennyire hatásos, ha pedig Neked is újdonság, vagy láttad már máshol is, de nem merted kipróbálni... hadd mutassam meg, nálam, mit produkált.
A mosószeredet is dobd ki, adok inkább egy receptet házi mosószerre! --->
Ugye, megérdemel egy lájkot? ;) Maradj velünk, mert mókusnak lenni jó! 
Hogyan csináljam?
Csak annyit kell tenned, hogy beleöntesz fél liter 20%-os (vagy egy liter 10%-os) ecetsavat a mosógépedbe (bátran! *), és elindítasz egy 90 fokos mosást. Az ecetet öntsd elosztva a mosószer, illetve az öblítő helyére, a maradékot pedig csak locsold bele a dobba.
Miután lejárt a program, csak töröld át egy tiszta ronggyal vagy szivaccsal, hogy a feloldódott maradék trutyit is eltűntesd és kész is! :)
mosogepdob_ecettel_tisztitva.jpg
Találd ki, mit használok öblítő helyettElmondom, hogyan! --->
*Mielőtt elkezdtem volna ecetezni, sok helyen láttam, hogy "de hát az ecet szétmarja a mosógép alkatrészeit", illetve hogy befolyhat olyan részekre, ahol kárt okozhat, stb... majd utánaolvastam olyan helyeken is, amely forrásokban már megbízom és megnyugodva használom most már évek óta. Itt is olvashatsz arról, hogy ezt a tévhitet csak a vízkőoldó- és egyéb termékeket forgalmazó cégek terjesztik. Semmi gond nincs az ecet használatával. Nálam már a sok-sok évi problémamentes használat bizonyított. ;)
+ szűrő kipucolása
Ha már kikozmetikázzuk a kis gépünket, akkor tegyük is tisztába. A mosógép hátulján vagy elején - keresd-megtalálod ;) - van egy - a legtöbb modellen könnyen, kézzel elforgatható - kis szűrő, amiben csúnyán összegyűlik a piszok. Ilyenkor ezt is érdemes kipucolni, csak pár mozdulat az egész.
mosogep_szuro_tisztitasa.jpg
Milyen gyakran?
Van, ahol azt írják, hogy pár havonta érdemes, de igazából, ha évente egyszer megcsinálod, már az is jót tesz. A lerakódásokból látni fogod, hogy a Te gépednek milyen gyakran van rá szüksége. Én legutóbb - feláldozva a cikkért a gépemet :P :D - kb. egy évvel ezelőtt eceteztem ki, de nálunk extrém kemény a víz. Lehet, hogy nálad nincs is rá szükség. Úgyis látod.
Mi történik?
Az ecet gyönyörűen tisztává és újjá varázsolja a mosógéped belsejét. Nem csak a vízkövet, de minden egyéb mosószer- és öblítő- vagy koszmaradékot is eltakarít, szerintem egyszerűen csak megeszi. :)
mosogepdob_tisztitas.jpg
Meggyőző, ugye? Ne hagyd holnapra, rakj be még ma egy ecetes mosást!Ajánlott bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése