2013. július 16., kedd

KALÁCS

Kalács

2011-01-03 13:06:07 - BettyBlue

Kalács
Kalács

Hozzávalók:
  • 75 dkg liszt,
  • 7 ek cukor,
  • 4,5 dl tej,
  • 1,5 dl olaj,
  • 3 ek keserű kakaópor,
  • 1 tojás,
  • csipetnyi só.
Az elkészítés menete:
4 dl meleg tejbe belekeverek 5 ek cukrot és az élesztőt. Várok egy kicsit még felfut.
Másik edényben a maradék fél liter tejjel elkeverem a kakaót és a 2 ek cukrot. Félreteszem.
Egy másik nagy tálban összedolgozom a lisztet, tojást, olajat, sót. Hozzáöntöm az élesztős tejet és jól összegyúrom, megdagasztom, majd fél órát letakarva, meleg helyen pihenni, kelni hagyjuk, majd az egyik 2 részre osztva a tésztát, az egyikhez hozzádolgozzuk a kakaós keveréket.A kétféle tésztát egymása helyezve kinyújtjuk, majd a sütőformába helyezve további fél órát kelni hagyjuk. Tetejét tojás sárgájával megkenem, hogy szép fényles, ropogós legyen.
180-200 foka előmelegített sütőben fél óra alatt megsütöm.
Az elkészült kalácsot ízlés szerint akár kis vaníliás tejjel meg lehet locsolni.
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése