2013. június 11., kedd

Szlovák receptek

Tarkedli
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg liszt, 2 tojás, 2 dkg élesztő, 3 dl tej, 8-10 dkg cukor, olaj, só.
Valahol az elfelejtett kacatok között még meg kell lenni, nagyanyám tarkedli sütőjének, amely
hasonlatos volt a jobbára már szintén elfelejtett tükörtojássütőhöz. Morva nagyapám ugyanis a
vasárnapi ebédhez gyakran megkívánta a cseh fánkot, a tarkedlit, melyet természetesen mi,
gyerekek is nagyon szerettünk.
A langyos tejjel megfuttatott élesztőből, lisztből, cukorból, egy csipetnyi sóból a palacsintatésztánál
sűrűbb masszát keverünk, és megkelesztjük. Amikor megkelt, kevés olajat melegítünk a tarkedlisütőben, s egy-egy kanál tésztát teszünk a mélyedésekbe. A palacsintához hasonlóan, de kisebb
lángon mindkét oldalát jól átsütjük. Megszórjuk porcukorral, de adhatjuk lekvárral is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése