RUMOS-MAZSOLÁS KIFLIK
(Kb. 90 db)
Hozzávalók:
Tésztához:
300 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 kezeletlen narancs héja
150 g Rama
1 tojás (közepes méretű)
125 g mazsola (rumos tejbe áztatva)
Ezenkívül:
4 evőkanál tej
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Mázhoz:
100 g porcukor
kb. 4 teáskanál víz
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Előkészítés:
Egy tálkában elkeverjük a tejet és az 1 teáskanál
rumaromát, és a mazsolát beáztatjuk. A tepsit
(kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt
előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe
szitáljuk. A rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a
maradék hozzávalót és konyhai robotgéppel
(dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb
fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát.
A masszát elfelezzük, és egyenként 45 cm hosszú hengerré
formázzuk. A hengereket 1 cm vastag szeletekre vágjuk,
kiflivé formázzuk, és a tepsibe fektetjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt
megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson
hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a porcukrot a rumaromával és a vízzel
összekeverjük, és a kiflikre csurgatjuk.
Tipp:
Jól záródó fémdobozban a sütemény akár 3 hétig is
eltartható.
A máz felvitele még egyszerűbb, ha egy fagyasztózacskóba
tesszük, melynek sarkát kicsit kivágjuk.
http://www.oetker.hu/wga/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése