2015. október 11., vasárnap

Sütés nélküli finom "sütik"


alom-finom-gesztenyekocka-sutes-nelkul-edes-csabitas-amit-imadni-fogsz


Pillanatok alatt meg lehet csinálni, nem bonyolult süti, de nagyon ízletes!!!

Hozzávalók:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • pár csepp rumaroma
  • 1 dl tej

A gesztenyés réteghez:

  • 60 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg háztartási keksz
  • 3 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • pár csepp rumaroma
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál tej

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumaromát is hozzáadjuk, összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, így akár kézzel is összedolgozhatjuk. Majd egy 22 x 22-es tepsit kibélelünk fóliával és belesimítjuk a kekszes masszát. A gesztenyepürét a vajjal habosra keverjük, beledolgozzuk a rumaromát, a cukrot és a darált kekszet is. Miután jól elkevertük a kekszes masszára kanalazzuk és elsimítjuk. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat és a tejet belekeverjük, a gesztenyés rétegre kenjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon, majd felszeleteljük.



Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 15 dkg darált dió
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál habtejszín (nem felvert)
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

A vizet és a cukrot egy edénybe tesszük és feltesszük főni. Folyamatosan kavargatjuk, addig főzzük, amíg elkezd szirupossá válni. Hozzáadjuk a darált diót és még egy percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a darált kekszet, jól összekeverjük. Majd a vajat is hozzákeverjük és két részre osztjuk a masszát. Az egyikhez hozzákeverjük a kakaóport. Alufóliával kibélelünk egy 20 x 26-os tepsit és belekanalazzuk a világosabb masszát, amelybe nem került kakaópor. Erre kerül a kakaós massza, jól elsimítjuk, hogy egyenletes legyen. Hűtőbe tesszük egy órára, majd kivesszük és tálcára borítjuk, levesszük az alufóliát. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a tejszínt, elkenjük a süteményen. Amikor a bevonat szilárddá vált, szeletelhetjük. Ha azt szeretnénk, hogy a sütemény magasabb legyen, akkor használjunk kisebb tepsit.




Még Több Hasonló Recept:

http://ketkes.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése