Pizzakifli recept
hozzávalók / 4 adag
alapanyagok
receptjellemzők
receptkategóriák
főkategória: sós süti
alkategória: sós stangli
hasonló kategóriák: sós csiga, sajtos golyó,sörkiflik, sajtos roló, pirog, sós masni, sós batyu,sós tallér, töltött kifli, sós aprósütemény
alkategória: sós stangli
hasonló kategóriák: sós csiga, sajtos golyó,sörkiflik, sajtos roló, pirog, sós masni, sós batyu,sós tallér, töltött kifli, sós aprósütemény
egyéb elnevezések
sós kifli, kifli pizzatöltelékkel, kifli
elkészítés
- A tészta hozzávalóit minden kelesztés nélkül összeállítjuk (dagasztjuk) annyi liszttel, hogy ne ragadjon, de nyújtani lehessen.
- Nem kell, hogy álljon, rögtön dolgozhatunk a tésztával.
- A tésztát kb. 8 egyforma részre vágjuk és gombócokká formáljuk. Lisztezünk, ha kell.
- Lisztezett deszkán egyesével kb. 20 cm átmérőjű korongokat nyújtunk belőle.
- Mikor kész mind a 8 korong, akkor a legszebbet kiválasztjuk és lisztezett deszkára tesszük. Ez lesz az alja.
- A margarint egy kicsit felolvasztjuk és kanállal a korongra kenünk belőle.
- Rátesszük a másik korongot, lekenjük margarinnal, és így tovább, míg mind a 8-at fel nem használtuk. A tetejére is egy szép kerüljön, és azt már nem kell margarinozni.
- Amikor így készen van az "emeletes tésztánk", lassan, óvatosan elnyújtjuk kb. 50-55 cm átmérőjűre.
- 16 szeletbe vágjuk. Elég keskeny lesz, lehet még kézzel egy kicsit húzogatni, "szélesíteni".
- A töltelékhez összekeverjük a kis kockákra vágott sonkás felvágottat a reszelt sajttal és annyi ketchuppal, amennyit felvesz. Oreganóval ízesítjük.
- A tölteléket ráhalmozzuk a "korong" külső széleire, majd egyesével feltekerjük kifli formára. A végeit kicsit benyomjuk, hogy ne folyjon ki sütés közben.
- Margarinos tepsibe sorakoztatjuk a kifliket. A tetejüket lekenjük margarinnal, (ha maradt) és a villával felvert fehérjével.
- Lehet megszórni sóval, köménymaggal, szezámmaggal, stb. ízlés szerint.
- Egy kicsit állni hagyjuk, hogy megkeljen.
- Előmelegített sütőben sütjük.
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése