2014. február 6., csütörtök

Pizza kifli

Pizzakifli recept

Pizzakifli

story

Első olvasásra talán nagyon bonyolultnak tűnik, de nem az.
 A kezdés után már jó egy óra múlva lehet enni a finom meleg pizzakifliket.
 Csak egy kis rutin kell hozzá.
Az olvasztott margarin helyett lehet fagyos margarint is használni. Ahhoz a margarint  már előbb  lefagyasztjuk, majd ráreszeljük sorba a tésztakorongokra.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggelitízóraiuzsonna
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sós kifli, kifli pizzatöltelékkel, kifli

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit minden kelesztés nélkül összeállítjuk (dagasztjuk) annyi liszttel, hogy ne ragadjon, de nyújtani lehessen.
  2. Nem kell, hogy álljon, rögtön dolgozhatunk a tésztával.
  3. A tésztát kb. 8 egyforma részre vágjuk és gombócokká formáljuk. Lisztezünk, ha kell.
  4. Lisztezett deszkán egyesével kb. 20 cm átmérőjű korongokat nyújtunk belőle.
  5. Mikor kész mind a 8 korong, akkor a legszebbet kiválasztjuk és lisztezett deszkára tesszük. Ez lesz az alja.
  6. A margarint egy kicsit felolvasztjuk és kanállal a korongra kenünk belőle.
  7. Rátesszük a másik korongot, lekenjük margarinnal, és így tovább, míg mind a 8-at fel nem használtuk. A tetejére is egy szép kerüljön, és azt már nem kell margarinozni.
  8. Amikor így készen van az "emeletes tésztánk", lassan, óvatosan elnyújtjuk kb. 50-55 cm átmérőjűre.
  9. 16 szeletbe vágjuk. Elég keskeny lesz, lehet még kézzel egy kicsit  húzogatni,  "szélesíteni".
  10. A töltelékhez összekeverjük a kis kockákra vágott  sonkás felvágottat a reszelt sajttal és annyi ketchuppal, amennyit felvesz. Oreganóval ízesítjük.
  11. A tölteléket ráhalmozzuk a "korong" külső széleire, majd egyesével feltekerjük kifli formára. A végeit kicsit benyomjuk, hogy ne folyjon ki sütés közben.
  12. Margarinos tepsibe sorakoztatjuk a kifliket. A tetejüket lekenjük margarinnal, (ha maradt) és a villával felvert fehérjével.
  13. Lehet megszórni sóval, köménymaggal, szezámmaggal, stb. ízlés szerint.
  14. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy megkeljen.
  15. Előmelegített sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése