http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2011/04/torok-pide.html
Összesen: 4648 kcal 464 g ch
8 pide esetén 1 db 581 kcal 58 g ch
Tészta:
- 60 dkg liszt (lehet fele-fele tönköly-sima)
- 2 kávéskanál só
- 1/2 kocka friss élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 1 dl olaj
- 3 dl tej vagy víz (pl. fele-fele arányban)
Töltelék:
- 40 dkg csirke máj
- 1 nagy fej vöröshagyma vagy póréhagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors, kakukkfű, petrezselyem
- Tetejére reszelt sajt, bármilyen!
Elkészítés:
- A dagasztótálba vagy a kenyérsütő üstjébe tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedésbe kerül a cukor, élesztő, langyos tej. 10 perc alatt felfut az élesztő, utána mehet hozzá a többi alapanyag. Dagasztás után duplájára kelesztjük, kb. 1 óra.
- A májat átmossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk.
- A vöröshagymát összevágjuk, kevés olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a kinyomott vagy lereszelt fokhagymát, a májat, majd kevergetve, nagy lángon lepirítjuk, hogy a leve is elpárologjon.
- Sózzuk, borsozzuk és kevés kakukkfüvet adunk hozzá. Töltés előtt hűtjük.
- Mikor megkelt a tészta, 8 vagy 16 részre osztjuk és egyenként oválisra nyújtjuk. A tésztának mindkét hosszabb részét feltekerjük, tehetünk bele sajtot is, úgy biztosan nagy sikere lesz a széleinek is!!! A két végét összecsípjük kialakítva a pide formát. El is kezdhetjük megtölteni a csirkemájjal, kockázhatunk rá paradicsomot és végül sajttal szórjuk. Kenjük meg kis vízzel kevert tojássárgával a tészta széleit. Valószínű 2 tepsibe fog beleférni, így az első tepsit hideg sütőbe tesszük és akkor gyújtjuk be 200 fokra, ekkor még szépen kelnek a tészták és nem pazaroljuk a gázt, míg a másik tepsi addig kint kel.
- Kb. 20-30 perc alatt arany színűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése