egyben islert szögletesre formázva mert így kevesebb a szabási hulladék sárgabarack ízű - nagycsarnokban vásárolt- " hitler szalonnával, több recept kombinálásával. Jelenlegi receptem:
15 dkg sertészsír, 8 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor , 1 csomag vaniliás cukor, reszelt citromhéj. citromlé habosra keverve, hozzá 5 dkg rétesliszt, 45 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só, összegyúrva, hűtőben kb fél órát pihen. A hitler szalonnát vékony kockára vágtam, tészta kisodorva , formázva, rá lekvár, rá tészta és egyben sütve 180 fokon. 90 db lett belőle, fele mélyhűtőbe téve másik felét olvasztott csokival kentem, apróra vágott manduláv
15 dkg sertészsír, 8 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor , 1 csomag vaniliás cukor, reszelt citromhéj. citromlé habosra keverve, hozzá 5 dkg rétesliszt, 45 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só, összegyúrva, hűtőben kb fél órát pihen. A hitler szalonnát vékony kockára vágtam, tészta kisodorva , formázva, rá lekvár, rá tészta és egyben sütve 180 fokon. 90 db lett belőle, fele mélyhűtőbe téve másik felét olvasztott csokival kentem, apróra vágott manduláv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése