Paprikás csirke parizer
Egy tartósítószer mentes házi parizer recept elkészítésének módját olvashatjátok , és természetesen el is készíthetitek ,ha házi felvágottat szeretnétek enni .
Hozzávalók :
Hozzávalók :
- frissen vágott csont nélküli csirkehús 1 kg
- 25 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb pirospaprika
- 3 tojás fehérje
- 1,5 dl víz
- só
- 1 kiskanál őrölt bors ,
- 1 teáskanál egész szegfűbors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 4-5 cikk fokhagyma
Elkészítése :
A csirkehúst apró kockákra vágjuk , és betesszük a fagyasztóba 30 percre .A füstölt szalonnát is kockákra vágjuk , a fokhagymát megpucoljuk , majd a hidegről kivett hússal együtt ledaráljuk az egészet apró lyukú rostélyt használva .A masszát egy keverőtálba tesszük sózzuk borsozzuk hozzáadjuk a tojásfehérjét a pirospaprikát és egy bot mixszerrel a vizet apránként adagolva hozzá pépesre mixeljük .
A paprikát kockákra vágjuk belerakjuk a masszába a szegfűborssal együtt , majd jól elkeverjük és a masszát egy csomagoló fóliára borítjuk henger alakura formázva jó szorosan többször is betekerjük majd a fólia két végét bekötjük .Ezután alufóliára tesszük ebből is tekerünk rá 3 réteget majd egy jó nagy mély lábosban hideg vízben odatesszük és két órán át főzzük takarékon fedő alatt .
Ezután kivesszük hideg vízbe téve gyorsan lehűtjük , kicsomagoljuk és már tálalhatjuk is .Hűtőben tárolhatjuk maximum 4-5 napot amíg el nem fogy .
- 25 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb pirospaprika
- 3 tojás fehérje
- 1,5 dl víz
- só
- 1 kiskanál őrölt bors ,
- 1 teáskanál egész szegfűbors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 4-5 cikk fokhagyma
Elkészítése :
A csirkehúst apró kockákra vágjuk , és betesszük a fagyasztóba 30 percre .A füstölt szalonnát is kockákra vágjuk , a fokhagymát megpucoljuk , majd a hidegről kivett hússal együtt ledaráljuk az egészet apró lyukú rostélyt használva .A masszát egy keverőtálba tesszük sózzuk borsozzuk hozzáadjuk a tojásfehérjét a pirospaprikát és egy bot mixszerrel a vizet apránként adagolva hozzá pépesre mixeljük .
A paprikát kockákra vágjuk belerakjuk a masszába a szegfűborssal együtt , majd jól elkeverjük és a masszát egy csomagoló fóliára borítjuk henger alakura formázva jó szorosan többször is betekerjük majd a fólia két végét bekötjük .Ezután alufóliára tesszük ebből is tekerünk rá 3 réteget majd egy jó nagy mély lábosban hideg vízben odatesszük és két órán át főzzük takarékon fedő alatt .
Ezután kivesszük hideg vízbe téve gyorsan lehűtjük , kicsomagoljuk és már tálalhatjuk is .Hűtőben tárolhatjuk maximum 4-5 napot amíg el nem fogy .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése