2014. január 29., szerda

Néhány információ a bagolyról, mint jelképről...és a BAGOLY MÁNIÁRÓL

Bagolydivat és feng shui
2011. szeptember 19. 06:22


Pár éve még elképzelhetetlen volt számunkra, hogy a "bölcsesség" területen elhelyezett
apró baglyocskán kívül bárhol máshol alkalmazzuk ezt a jelképet. Ma már mind a kilenc életterületen elhelyezhetjük, ugyanis ruhán, cipőn, táskán és lakberendezésben egyaránt menő lett a bagoly.

A bagoly, mint jelkép – a görög Pallas Athene istennő „kedvence”, a bölcsesség, egyúttal a női princípium, tehát a női bölcsesség jelképe is. A bagoly – különösen a kuvik – halálmadárként híresült el, mivel éjszakai életet él és gyakran fészkelt a sok kis rágcsálónak otthont adó, békés, csöndes temetők környékén. A világ számos helyén kultikus állatként tisztelik, gyakran gyógyító erőt, különleges uralmat tulajdonítanak neki. (Gondoljunk csak mindannyiunk régi kedvencére, Dr. Bubóra.) Harry Potter madara is egy bagoly – a titokzatos éjjeli hírvivő, aki a bölcsességet szállítja a mágikus égen. A heraldikában az ülő, szemből ábrázolt bagoly a tudós foglalkozású családok címerállataként vált ismertté.

Bagoly a feng shuiban
Korábban a feng shui kizárólag a bölcsesség sarokba utalta a baglyot, ám ma nagy divatja van a tudás megszerzésének, a bölcsesség keresésének. Így aztán ha más életterületünket is szeretnénk kissé „bölcsebbé tenni”, nincs más teendőnk, mint dobjunk be pár baglyot az adott területre.




Bagoly a szerelemsarokban




A páros baglyok valók a szerelem sarokba. Ha arra vágyódunk, hogy párkapcsolatunkban ne pusztán a szexualitás, hanem a bölcsesség, a beérkezett tudás legyen a fontos, akkor keressünk efféle bagoly-duókat. A kis gyertyapár a bölcsességet és a meleget is behozza a szerelmi életünkbe, a kis páros szív pedig összehoz bennünket.

Bagoly – egészség, kreativitás és a gyermekáldás



Ki ne szeretne okos, „öreg lelkű” gyermeket? S ki ne szeretné, ha a gyermeke egészséges lenne? Számukra ideális a bagoly mama és fiókája kombó, legyen az akár kép, festmény, vagy éppen egy játék figura, vagy puha párna.  A saját készítésű baglyos alkotások segítik a bölcs kreativitás, a tudatos alkotás energiáit kibontakozni.

Hírnév, Pártfogók és utazás – bagoly stílusban


Akik szeretik a sokaságot, szeretik, ha jó hírüket keltik, vagy éppen azokat az utakat kedvelik, ahol sokat lehet tanulni, esetleg a gyógyturizmusban hisznek, válasszanak bagoly szimbólumot! A baglyos utazótáska, piperetáska, a barátaink ernyői számára kitett baglyos esernyőtartó, vagy a baglyos függönykarikák mind ezt a bágua törekvést erősítik meg.

A bőséget, a pénzt is keressük meg bölcsen


A bölcs kiadások, a megfontolt jövőtervezés ideális jelképe lehet a nemes anyagokból készített bagoly, vagy ékszerként viselve, de a sok kis bagollyal díszített pénztárca is.




A szép, baglyos ékszerek ezt a „mágiát” adják át viselőjük számára.



http://www.harmonet.hu/ezoteria/61247-bagolydivat-es-feng-shui.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése