2013. július 3., szerda

ZAKUSZKA

Ti raktatok már el Zakuszkát? Én idén biztosan kipróbálom…állítólag mennyei finom!
Hozzávalók:
• 1 kg sült padlizsán
• 1 kg pritamin paprika
• 1,5 dl paradicsomlé
• 200 gr vöröshagyma ledarálva
• 2 dl napraforgóolaj
• 4 tk. asztali só
• 1 babérlevél

A paprikákat alaposan megmossuk, kettévágjuk, majd kicsumázzuk, és a magokat eltávolítjuk. A padlizsánt szintén megmossuk, a zöldjét levágjuk és elfelezzük hosszában. A zöldségeket előmelegített sütőbe rakjuk, és sütés közben egyszer fordítva mindkét oldalukat megsütjük.

A paprika és a padlizsán héját távolítsuk el. Közben a vöröshagymát dinszteljük meg az olajon. A sült padlizsánt és a paprikát daráljuk le, vagy botmixerrel turmixoljuk darabosra. Öntsük rá a dinsztelt hagymára, tegyük bele a babérlevelet és a sót.
Az egészet főzzük össze az első forrásig, majd adjuk hozzá a paradicsomlevet és főzzük sűrűre.
Amikor kihűlt, töltsük tisztára mosott üvegekbe és légmentesen csavaros tetővel zárjuk le. Dunsztoljuk. (Így nem kell tartósító sem)
10 db 220ml üveged lesz ezzel a mennyiséggel.
Forrás: http://www.enportal.hu/zakuszka-recept.html
Kép: bukarest.vilagnezo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése