2013. január 24., csütörtök

ÉDES BURGONYÁS KENYÉR

Recept amit biztos kipróbálok



(Kb. 14 szelet)


Hozzávalók:

Kelt tésztához:
330 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
70 g burgonyapehely
90 g porcukor
2 tojás (közepes méretű)
100 g Rama
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 ml langyos tej
1 citrom reszelt héja
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
50 g mazsola

Ezenkívül:
1 felvert tojás


Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe
szitáljuk. Egyenként hozzáadjuk a többi hozzávalót, és
konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony,
majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk.
Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és
tetszőleges méretű cipókat vagy vekniket formázunk belőle.
Majd az előkészített tepsibe fektetjük, és tetejüket a
felvert tojással megkenjük. Meleg helyen még kb. fél óráig
pihentetjük, majd újra megkenjük tojással. Végül a tepsit
a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz:   3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő:  kb. 25-28 perc

Az elkészült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp: Szép fényes marad a sütemény teteje, ha a sütőből
kivéve egy konyharuhával azonnal végigsimítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése