Gondolom, többen is ismerik a boltban kapható sajtos tallért.
Nos, ez ízre ugyanaz, de mivel házi, egyértelműen csakis jobb lehet.
Nos, ez ízre ugyanaz, de mivel házi, egyértelműen csakis jobb lehet.
Már egy ideje szemeztem ezzel a recepttel, amit Margit2 honlapján találtam.
Csak hát, nekem nincs tallér sütőm….
Na de! emiatt nem fogom a fél várost felkutatni, hanem inkább megpróbálkoztam gofrisütőben sütni!
Szerintem finom lett így is, persze nincs összehasonlítási alapom, mennyiben más ha erre a célra szánt formában sülne… De nekem (nekünk) megfelel így is.
Csak hát, nekem nincs tallér sütőm….
Na de! emiatt nem fogom a fél várost felkutatni, hanem inkább megpróbálkoztam gofrisütőben sütni!
Szerintem finom lett így is, persze nincs összehasonlítási alapom, mennyiben más ha erre a célra szánt formában sülne… De nekem (nekünk) megfelel így is.
Le szerettem volna fotózni, milye egyedi módszerrel ette a kislánykám, de mire észbe kaptam, már üres volt a tányérja….mindenesetre egy kisegér is megirigyelné, milyen szép lyukakat képes a közepükből kiharapni!
Sajtos tallér
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 12.5 dkg reszelt sajt
- 35 dkg liszt (én fehér, teljes kiőrlésűt és rozsot használtam)
- 12.5 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 dl tejföl
- só ízlés szerint- kb. 1 kávéskanállal
- 1 evőkanál étolaj
- 35 dkg liszt (én fehér, teljes kiőrlésűt és rozsot használtam)
- 12.5 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 dl tejföl
- só ízlés szerint- kb. 1 kávéskanállal
- 1 evőkanál étolaj
A hozzávalókat jól összegyúrtam és kis gombócokat formáltam belőle.
Tallérsütő híján, bekapcsoltam a gofrisütőm, a gombócokat vékonyra nyújtottam, betettem a gofrisütőbe és pár perc alatt megsütöttem. Ha kész , hagyni kell hűlni, úgy az igazi!
Tallérsütő híján, bekapcsoltam a gofrisütőm, a gombócokat vékonyra nyújtottam, betettem a gofrisütőbe és pár perc alatt megsütöttem. Ha kész , hagyni kell hűlni, úgy az igazi!
Forrás: sutisnene.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése