Készíts őszi illatosítót természetes alapanyagokból
Elkészítés
Engedjünk egy kis lábosba vizet és tegyük fel forrni. Az általunk szimpatikusnak vélt recept hozzávalóit tegyük a vízbe forrás után, majd pár percig hagyjuk őket együtt rotyogni.
Ezután vegyük kisebbre a hőfokot és lassú tűzön főzzük tovább. Időnként ha kezd elpárologni a víz, akkor azt pótoljuk. Ha már minden hozzávaló illatát érezzük, kioldódtak belőlük az illatanyagok, akkor kis üvegcsékbe öntsük ki őket, és helyezzük el őket a lakás különböző pontjain.
Akárhányszor elmegyünk mellettük, mindig érezni fogjuk a finom illatokat. Akár a radiátorra is tehetünk egy ilyen üvegcsét, mert a hő hatására mindig intenzívebbek lesznek az illatok.
Recept 1.
Fahéj rudak
1 alma cikkekre vágva
1 narancs héja
1 evőkanál egész szegfűszeg
Recept 2.
1 alma cikkekre vágva
1 narancs héja
1 evőkanál egész szegfűszeg
Recept 2.
1 citrom héja
1 narancs héja
2 babérlevél
3 rúd fahéj
2 evőkanál egész szegfűszeg
Recept 3.
1 narancs héja
2 babérlevél
3 rúd fahéj
2 evőkanál egész szegfűszeg
Recept 3.
Egy pár csepp vanília
Narancshéj
Narancshéj
Recept 4.
1 csésze szárított levendula
1 teáskanál ánizs
1 evőkanál szerecsendió
1 evőkanál egész szegfűszeg
1 rúd fahéj
Recept 5.
1 teáskanál ánizs
1 evőkanál szerecsendió
1 evőkanál egész szegfűszeg
1 rúd fahéj
Recept 5.
5 babérlevél
1 evőkanál egész szegfűszeg
2 rúd fahéj
1 evőkanál egész szegfűszeg
2 rúd fahéj
Ha kiöntöttük őket az üvegcsékbe, akkor akár egy-egy úszógyertyát is a tetejére helyezhetünk mindegyiknek. Nagyon szépen mutat, igazán romantikus hangulatot kelt ráadásul az illat áramoltatásában is segít a felszálló meleg levegő miatt.
Érdemes minden helységbe tenni egyet, csak esténként lefekvés előtt ne felejtsük el elfújni őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése