2016. január 12., kedd

CSENDES CSODÁK

CSAK egy  írás tudom...de én mégis büszke vagyok rá...megjelent 
Dienes Éva oldalán....
.Csendes csodák 2015. december 5...


"...Gyerekeknek mesélni, játszani a legkomolyabb dolgok közé tartozik, ugyanis nem lehet őket "becsapni".
Csakis színtiszta igazságot fogadnak el, nem egy színészt aki "csak" eljátssza, hanem szigorúan azt amit-akit játszik. Szerencsére. Ez óriási kihívás és dopping előadásról-előadásra, akár sok szereplős a csoda, akár csak egyedül vagyok. Nem segít rutin, ravaszkodás,...rúzs...
Tehát erre törekszem és megéri nem elszakítani a gyerekközöség és a játszó közt a láthatatlan pókfonalat.- lélekközösséget.
Nagy felelősség, hisz itt dől el, hogy később lesz-e kedve majd a színházhoz: miféle néző lesz belőle: szkeptikus, kritikus vagy pedig nyitott lélekkel tud majd beülni a nézőtérre, kíváncsian várakozva.
Ez mozgat és tesz boldoggá, minden tapsban, kacajban. Ezzel próbálok szerencsét a nagyvilágban és örülök, hogy munkámnak mondhatom, hogy társam lehet ebben a társam ( Csák György) és én ő neki.

A cikkek végére szoktak kerülni a szponzorok, támogatók. Nekem is van egy "legfőbb" : az anyukám Bagoly Mari.
A világot megvarrta már nekem: jelmez, báb, kellék formájában és végig dajkálta nyolc napos kora óta a gyermekem az előadások alatt. Nem is tudom ezt megköszönni neki, nem az a kategória.,... csak "felsorolom" mondjuk így:.... nélküle nem jött volna létre 


smile hangulatjel
 – Mezei Réka társaságában

"Nagy felelősség, hisz itt dől el, hogy később lesz-e kedve majd a színházhoz: miféle néző lesz belőle: szkeptikus, kritikus vagy pedig nyitott lélekkel tud majd beülni a nézőtérre, kíváncsian várakozva.
Ez mozgat és tesz boldoggá, minden tapsban, kacajban...."

                                                       Dienes Éva

"Amikor még egész pici voltál, egy puszival jobbá tudtam tenni számodra a világot. Vagy egy kanálnyi orvossággal. Meg tudtam javítani olyasmit is, amin még a puszi sem segíthetett - ragasztóval és szalaggal, tűvel és cérnával, kapcsokkal és madzagokkal. (...) A felnőttdolgok meghaladják a képességeimet. Azt kívánom, bárcsak lenne olyan varázserőm, amivel helyre tehetném az ilyesmit is. De nem tehetek mást, mint hogy itt vagyok. Mindig itt leszek.
Pam Brown"és az én üzenetem....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése