2015. október 23., péntek

Paprika lekvár



http://www.electrolux.hu/…/Paprikalekvar_csipos_chilivel_e…/


Paprikalekvár csípős chilivel és fokhagymával

Hozzávalók
40 g cukor
0,5 dl olívaolaj
30 ml vörösborecet
6-7 db húsos kápiapaprika
két közepes paradicsom
1 fej fokhagyma 
1 csapott teáskanál pektin
1 teáskanál só


Elkészítés

Helyezzünk 6-7 húsos kápiapaprikát és egy fej fóliába csomagolt fokhagymát egy sütőrácsra és süssük őket 200 fokon kb. 30 percig, míg a paprikák héja helyenként megfeketedik. A forró paprikákat csomagoljuk alufóliába, hogy könnyen el tudjuk távolítani a héjukat, miután kihűlt. Távolítsuk el a magházat és a magokat, és két paprikát vágjunk kis darabokra. A többit helyezzük aprítógépbe és dobjuk be mellé a megsütött, megtisztított fokhagymagerezdeket is.

Két paradicsom héján vágjunk kb. 2 cm-es keresztet, majd egy tálban forrázzuk le őket, és egy perc elteltével húzzuk le a héjukat. A megpucolt paradicsomokat vágjuk cikkekre és ezt is adjuk a paprikához. Kevés olívaolaj hozzáadásával a zöldségeket pépesítsük krémesre majd a kész krémet kezdjük főzni egy magasabb falú lábasban.

Adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és egy vékony karikára vágott chilit. Keverjünk el a lábasban 40 gramm cukrot, egy fél teáskanálnyi pektint, 3 evőkanálnyi borecetet és egy teáskanálnyi sót. Forraljuk intenzíven egy percig, majd lassú tűzön további fél órán át. A kész paprikalekvárt töltsük befőttes üvegbe és igény szerint hagyományos módszerrel, vagy a sütőnk tartósító funkciója segítségével konzerváljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése