2014. február 11., kedd

sajt készítés házilag


Sajt házilag ...
Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró, 1 l zsíros házi tej, 6 dkg vaj, 1db tojás ( a tojás elhagyható, sokan írták, hogy készítik, és tojás nélkül is ugyanúgy működik), 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 púpozott kávéskanál só
Elkészítés:

A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük,

egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük,

majd állandó keverés mellet 10 percig főzzük, míg nyúlóssá, csomómentessé válik. (Nekem 10 perc alatt szépen össze is állt)

Egy kisebb tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt tálra tesszük és hagyjuk másnapig a spájzban száradni.
/ Finom,és reszelhető / ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése