Kovászos házi kenyér
Hozzávalók
A kovászhoz:
- 15 dkg búzaliszt (BL55)
- 1 csapott mokkáskanál kristálycukor
- 1 dl víz
- 1 apró csipet só - jódozott, finomított
- 0.5 dkg élesztő (friss)
A tésztához:
- 50 dkg búzaliszt (BL55)
- 2 púpozott teáskanál só - jódozott, finomított
- 2 dkg élesztő (friss)
- 3 dl víz
Elkészítés
4
Kb. 10 percig dagasztom. A liszt minőségétől függően egy kevés vizet tehetünk még hozzá ha szükséges.
9
Még egyet hajtok rajta. Tenyeremmel jól lenyomkodom, összezárom a tésztát. Így lesz hosszúkás alakja a kenyérnek.
12
200 fokon kb. 70 percig sütöm gőzös légtérben. Ezt úgy szoktam csinálni,hogy amikor bekapcsolom a sütőt beteszek a sütő aljába egy üres tepsit. Ez felforrósodik. Amikor beteszem a kenyeret sülni beleöntök 5 dl vizet az üres tepsibe. Óvatosan kell, mert a gőz egyből felcsap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése