2013. január 13., vasárnap

PELENKÁZÓ TÁSKA


Mi kerüljön a pelenkázó táskába?

Cikk nyomtatása 

Csecsemők és újszülöttek

Anyaként mindig fel kell legyél készülve a váratlan helyzetekre is. Legyen a pelenkázó táska bármennyire nagy méretű és praktikus, kihívás lehet minden szükséges holmit belepakolni. Lássuk hát, milyen alapvető dolgokat kell beletenni a baba csomagjába, mielőtt útnak indulnátok.

babatáska
A pelenkázó táska tartalma

Ajánlott egy ellenőrző listát csinálnod a kezdeti időkben, mielőtt megszokottá válik a baba táskájának az előkészítése. Nagyon fontos, hogy egy teljesen felszerelt táska legyen nálad, amikor elindulsz otthonról a babával. Akkor is ha úgy tervezed, hogy csak rövid ideig maradtok távol, jobb ha felkészülsz, hogy a távollét lehet a vártnál több időt fog igényelni.
Szülőként kihívás lehet számodra, hogy mit vigyél magaddal egy több órás, vagy akár egy egész napos kirruccanásra, hosszabb vendégeskedésre. Íme néhány alapvető dolog, melyet mindenképp tartalmaznia kell a baba táskájának:

Pelenka és a kiegészítők

Tervezd úgy, hogy a pelenkát 2-3 óránként cseréld, kivéve amikor a gyereknek széklete van. Ebben az esetben, a pelenkát azonnal ki kell cserélni. Becsüld fel az időt, melyet házon kívül fogtok tölteni és ennek függvényébencsomagold a pelenkákat is. A biztonság érdekében minden esetben csomagolj két darabbal többet!
A pelenkán kívül ajánlatos nedves törlőkendőt, egy hordozható alátétet, amin kicseréled a pelenkát és egy kenőcsöt az esetleges pelenka okozta irritációk kezelésére is csomagolni a táskába. A pelenkát általában nyilvános helyeken a legtöbb ember egyszerűen csak a szemétbe dobja. Ennek ellenére, ha valakit otthon látogatsz meg, tegyél magadhoz eldobható zacskókat, hogy azokba csomagolva szabadulhass meg az eldobható pelenkáktól.

A cumisüveg

Ha rendszeresen szoptatsz, akkor a pelenkázó táskában esetleg a mellszívót, egy anyatejgyűjtő tárolóedényt és esetleg egy plusz melltartóbetétet kell magaddal vinned. Ellenkező esetben a baba táskája a cumisüveg mellett tápszert, babavizet vagy forralt vizet, adagolókanalat és amennyiben használsz, cumisüveg melegítőt.
Kisebb babák esetében vagy ha többször kell használd a cumisüveget, célszerű magaddal vigyél valamilyen sterilizáló készüléket is, vagy legalábbis mikrohullámú sütőben használható sterilizáló zacskókat.
Ha egy nagyobb babának csomagolsz, tegyél a csomagba néhány üveg bébiételt is egy kiskanállal együtt. s Minden esetben vigyél magaddal elegendő mennyiségű innivalót - teát, gyümölcslevet vagy vizet - cumisüvegben vagy csőrös pohárban.

Babaruhák

Úgy tűnik, hogy a kisbabáknak nagy tehetségük van ahhoz, hogy a legváratlanabb helyzetekben kenjék és piszkolják össze a ruháikat. Az öltözetet tekintve jobb, ha felkészülsz mindenre eshetőségre.
A babát minden esetben rétegesen öltöztesd fel az évszaktól függően, és legyen nálad melegebb ruha is, ha hűvösebbre fordulna az idő. A pici gyerekek hajlamosak az átázásra, ezért készülj fel legalább 2 adag váltás babaruhával, body és rugdalózó legyen a táskában.

Játékok

Ne felejtkezz meg a játékokról sem! Nagyon fontos, hogy mindig csomagolj valami apróságot, ami szórakoztatja a gyereket. Az újszülöttnek csomagolj érdekes alakú és különböző hangokat kiadó, színes babajátékokat, mert azok jobban vonzzák őket. Nagyobb babák számára néhány kisebb kedvenc vagy új játék, amely számára még találsz helyet a táskában, tökéletesen megfelel.

Kiegészítő holmik a baba táskájába

Pár darab nagyobb textilpelenka sok esetben lehet a hasznodra, ha épp böfizik a baba vagy szelesebb időben lenge takaróként kell használni. Ha nincs lehetőség a kézmosásra egy nagy csomag fertőtlenítő kendő is lapuljon a pelenkázó táskában, amit akár popsitörlésre is használhatsz.
Ha hűvösebb az idő odakint, csomagolj egy vastagabb takarót a babának. Ez nem csak a hideg ellen véd meg, de akkor is hasznos lehet, ha éppen a babahordozóban vagy a babakocsiban altatod gyermekedet egy hosszabb út során.
Abban az esetben, ha a baba cumizik, csomagolj még egyet állandóra. A legtöbb esetben a gyermek szájából hamar a földre kerül, ezért jó, ha van nálad tartalék cumi is.
Azoknak a gyerekeknek akiknek már jön a foguk, csomagolj a gyermekorvos által ajánlott fájdalomcsillapítót és egy rágókát, hiszen a fogzás okozta kellemetlenségek megkeseríthetik az egész napot.
Ne felejtsd el magaddal vinni a baba papírjait, az egészségügyi kiskönyve és TAJ-kártyája mindig legyen nálad! Hordhatsz magaddal a táskában egy kis digitális fényképezőgépet is, hiszen sosem tudhatod, hogy mikor produkál gyermeked valamilyen megörökíteni való dolgot. Mivel a baba táskáját cipelni így is megterhelő lehet, a te táskád tartalma számára is célszerű helyet szorítanod benne. Igyekezz, hogy a csak a legszükségesebbeket vidd magaddal.

Akkor is, ha csak egy rövidebb kiruccanást tervezel, vidd magaddal az előre elkészített pelenkázó táskát, mert sohasem tudhatod előre, hogy mikoradódik valamilyen váratlan helyzet. Ahogy a közmondás is tartja: "Jobb félni, mint megijedni!"
http://www.google.hu/imgres?hl=hu&sa=X&tbo=d&biw=1024&bih=576&tbm=isch&tbnid=SBqyAjJQiatA4M:&imgrefurl=http://www.meska.hu/ProductView/index/462143&docid=M2wpbn8a05O3iM&imgurl=http://www.meska.hu/img/product/original/s/u/sunnypatchwork_product_11698_120706112516_3.JPG&w=2272&h=1704&ei=vXXyUNbSG8Xfsgbg-IDYCg&zoom=1&iact=rc&dur=568&sig=102506038274997060651&page=3&tbnh=134&tbnw=184&start=35&ndsp=21&ved=1t:429,r:54,s:0,i:249&tx=77&ty=94


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése