Zöldparadicsom lekvár recept http://www.nosalty.hu/recept/zoldparadicsom-lekvar
·
előkészület:
·
főzés:
hozzávalók 6 főre
·
2 kg zöld paradicsom
·
2 alma
·
csipetnyi só
·
80 dkg cukor
·
1 citrom leve és héja
·
1 rúd fahéj
·
5-6 szem szegfűszeg
· >>
story
Soha nem gondoltam, hogy
paradicsomból is lehet lekvárt készíteni. Leszedtük a zöldparadicsomot, mivel
már olyan kevés nap érte, hogy úgysem fog megérni. Majd készítek belőle egy pár
üveg savanyúságot, gondoltam. De mint kiderült még vannak véletlenek, mivel
éppen másnap a munkahelyemen kóstoltam meg egy lekvárt, amit soha ki nem
találtam volna, hogy miből készült. Még aznap este savanyúság helyett lekvár
főtt. És azt hiszem, hogy nem utoljára, mert szerintem a jövő évi
zöldparadicsomból sem savanyúság lesz!
alapanyagok
alma,
só,
kategóriák
ősz,
vega,
egyéb elnevezések
lekvár zöldparadicsomból, zöldparadicsomos
lekvár
elkészítés
1.
Megmossuk a paradicsomokat és az almákat. Kicsumázzuk, jó apróra
összevágjuk. Feltesszük egy nagy edényben főni, egy csipet sót teszünk rá.
2.
20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.
3.
Ismét a tűzre tesszük, közepes lángon főzzük. Közben hozzáadjuk a
cukrot, a citrom héját és levét, a fahéjat és a szegfűszeget.
4.
Sűrű kevergetés mellett jó 120 percig főzzük, addig, míg szép fényes zselés
állagú nem lesz. Ezalatt kimossuk az üvegeket. Ha kész, belemerjük a lekvárt az
üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése