2012. október 5., péntek

Zöldparadicsom lekvár almával


Zöldparadicsom lekvár recept http://www.nosalty.hu/recept/zoldparadicsom-lekvar



·                           előkészület: 
·                           főzés: 
hozzávalók 6 főre
·                         2 kg zöld paradicsom
·                         2 alma
·                         csipetnyi só
·                         80 dkg cukor
·                         1 citrom leve és héja
·                         1 rúd fahéj
·                         5-6 szem szegfűszeg
·                                >>
story
Soha nem gondoltam, hogy paradicsomból is lehet lekvárt készíteni. Leszedtük a zöldparadicsomot, mivel már olyan kevés nap érte, hogy úgysem fog megérni. Majd készítek belőle egy pár üveg savanyúságot, gondoltam. De mint kiderült még vannak véletlenek, mivel éppen másnap a munkahelyemen kóstoltam meg egy lekvárt, amit soha ki nem találtam volna, hogy miből készült. Még aznap este savanyúság helyett lekvár főtt. És azt hiszem, hogy nem utoljára, mert szerintem a jövő évi zöldparadicsomból sem savanyúság lesz!
alapanyagok
,
kategóriák
egyéb elnevezések
lekvár zöldparadicsomból, zöldparadicsomos lekvár
elkészítés
1.              Megmossuk a paradicsomokat és az almákat. Kicsumázzuk, jó apróra összevágjuk. Feltesszük egy nagy edényben főni, egy csipet sót teszünk rá.
2.              20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.
3.              Ismét a tűzre tesszük, közepes lángon főzzük. Közben hozzáadjuk a cukrot, a citrom héját és levét, a fahéjat és a szegfűszeget.
4.              Sűrű kevergetés mellett jó 120 percig főzzük, addig, míg szép fényes zselés állagú nem lesz. Ezalatt kimossuk az üvegeket. Ha kész, belemerjük a lekvárt az üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése