2012. augusztus 4., szombat

CUKKINI

 HAMIS ANANÁSZ CUKKINIBŐL


Hozzávalók: 3 db közepes nagyságú cukkini,
1 liter ananászszörp, szükség esetén szalicil.

Elkészítés: A fiatal, zsenge cukkiniket meghámozzuk,
 magjukat kiszedjük és tetszés szerinti darabokra vágjuk.
Ráöntjük az ananászszörpöt és hideg helyen egy napig állni hagyjuk.
Ezután felforraljuk, majd rögtön a forrás után lehűtjük és
fogyasztásig a hűtőben tartjuk.
 Ha befőttként szeretnénk fogyasztani, tehát hosszabb ideig tárolni,
akkor csipetnyi szaliilt is kell a lébe tenni, nehogy megromoljon.













http://www.hotdog.hu/sohika/elrakni/citromos-cukkini-lekvar

http://www.befottkompotsavanyusag.com/cimke/cukkini

http://kaldeneker.hu/receptjeim/befozes/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése