2012. augusztus 4., szombat

Ananász dzsem cukkiniből


Ananász dzsem cukkiniből
Hozzávalók: 
1 kg megtisztított cukkíni 
3 dl víz
25 dkg cukor
1 csapott kávéskanál citromsav
1 db Szilas Ananász aroma
1 csomag Dr Oetker dzsemtartósító

Elkészítés:
A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük az apróra vágott cukkínit és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a dzsemtartósítót, majd ismét felforraljuk. A tűzről levéve elkeverjük benne az ananász aromát, azonnal üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük.

Linkajánló: www.szilas.hu 

Megjegyzés: Készíthetjük a dzsemet ugyan ilyen módon tökből is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése