2012. január 31., kedd

OLIMPIAI FORMARUHÁN IS MEGJELENIK A NÉPIES MOTÍVUM http://richpoi.com/cikkek/sport/ilyen-lesz-az-olimpiai-formaruhank--kepek.html

Egy kis fájó nosztalgiázás az oka, hogy ezt a cikket ide hoztam...mindég figyelemmel kísértem az új forma ruhákat...több kevesebb tetszéssel...volt, hogy némi "hangyamunkával" is gyarapítottam.
Fájó pont, hogy egyre jobban láttam tönkre menni, megszűnni a hazai jó szakemberekkel dolgozó ruhaipart.
Bízom benne, hogy nem irtották ki még egészen, és az a pici szikra ami megmaradt, még ki tud gyulladni és újra keresett lesz a jól megmunkált, míves magyar termék.


Ilyen lesz az olimpiai formaruhánk + képek









kategória: Sport
2011 december 11, vasárnap - 20:50 | szerző: szeretlekmagyarorszag.hu | frissítve: 2011 december 11, vasárnap - 20:50
Címkék: olimpia, ruha, ruházat, londoni olimpia, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Kalotaszegi motívumokat viselnek majd a magyar sportolók a 2012-es Londoni Olimpián. A formaruhákat most mutatták be. Az öltözéket Csergő Noémi és Mohari Kinga tervezték, akik a klasszikust a divatos nemzetközi irányzatokkal szerették volna ötvözni.



A pályázatra összesen 32 nevezés érkezett, ezekből 6 maradt versenyben, majd a szakmai zsűri 3-ra szűkítette a kört, amelyből a MOB elnöksége végül kiválasztotta a győztes darabokat.Mint a tervezők az Inforádiónak elmondták, a ruhák kialakításánál fontos volt a magyar jelleg megtartása. Kalotaszegi nagyírásos motívumokat tettek a ruhákra, ezek már messziről is felhívják magukra a figyelmet.


A képek forrása: NOBA nőknek fehér és élénk piros színű sportos ingruhát terveztek. Ennek vállán nagy fekete motívumokat helyeztek el. A férfiak ruháinál a motívumok hasonlóak, de náluk a fehér és a fekete szín dominál.A ruhákat a tervezők az Innoé Design irodának otthont adó budapesti lakóház folyosóján mutatták meg a sajtónak.



És most nézzétek meg, hogy festenek a ruhák videón, amely még a NOB székházban készült:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése