6
Hozzávalók
Vendégváró mennyiség, 2 tepsi:
1 kg liszt,
3 tojás,
25 dkg vaj,
2 kávéskanál só,
2 teáskanál szódabikarbóna,
8 evőkanál kristálycukor,
8 dl tejföl
Az almás töltelékhez:
3 kg alma,
4 csomag vaníliás cukor,
2 dkg őrölt fahéj,
5 dkg búzadara,
10 dkg darált dió,
20 evőkanál cukor.
A tepsik kikenéséhez zsír és liszt.
Vendégváró mennyiség, 2 tepsi:
1 kg liszt,
3 tojás,
25 dkg vaj,
2 kávéskanál só,
2 teáskanál szódabikarbóna,
8 evőkanál kristálycukor,
8 dl tejföl
Az almás töltelékhez:
3 kg alma,
4 csomag vaníliás cukor,
2 dkg őrölt fahéj,
5 dkg búzadara,
10 dkg darált dió,
20 evőkanál cukor.
A tepsik kikenéséhez zsír és liszt.
A lisztbe beleszórjuk a sót, a kristálycukrot, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd a tojásokkal, és a tejföllel összegyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és négyfelé választjuk. Két tepsit kizsírozunk, liszttel meghintünk.
A bucikat egyenként akkorára sodorjuk, hogy ki tudjuk bélelni vele a tepsik alját.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, belekeverjük a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a búzadarát, a diót, ízesítjük őrölt fahéjjal, és jól összekeverjük.
Ezt a tölteléket simítjuk a tésztaalapokra.
A másik két cipót is kisodorjuk, és befedjük a lepényt. Villával jól átszurkáljuk a süteményt, és előmelegített sütőben átsütjük.
Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Ekkor porcukorral megszórjuk, és kockákra vágjuk.
Fotó: Ketkes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése