2017. június 14., szerda

KÉRÉS


Egy csodás alkotó, Lovizer Virág kislányáról, Borókáról van szó...:
2016 szeptember 12-én az akkor 2 éves kislányunkkal orvoshoz mentünk. Lázas volt, fájt a hasa napok óta.
A gyermekorvos azonnal ultrahangra küldött minket, mert Boróka hasában kitapintott valamit. Az ultrahang daganatot mutatott.
Azonnal kórházba indultunk, itthon hagyva a 14 éves fiamat (akinek az édesapja külföldön dolgozik, már 10 éve nem velünk él).
A kórházban megvizsgálták és mentővel tovább vittek minket egy másik kórházba, gyermekonkológiára.
Azóta kisebb nagyobb megszakításokkal kórházban vagyok Borókával, a férjem pedig az én fiammal otthon.
Kiderült, hogy Borókának 4-es stádiumú neuroblastoma daganata van, 16 cm-es mellékvese daganat, áttétekkel a medence csontban, mindkét lábában, csontvelőben és nyirokcsomókban.
Túl vagyunk egy kemoterápián, ami 9 blokkból állt. Mivel az áttétek nem múltak el, kapott még egy erősebb, 2 blokkos kezelést is.
Ezután egy műtét következett 2017 januárjában. Sajnos a daganatot nem lehet eltávolítani. Így a cél az, hogy a kezelések hatására a daganat elhaljon.
A műtét után csontvelő transzplantáció következett egy másik kórházban.
Ez is egy hatalmas kemoterápiával járt együtt. Az áttétek eltűntek és a daganat már csak 2 x 6 cm.
A transzplantáció után 100 napig különleges előírásokat kell betartanunk. Boró nem mehet közösségbe, maszkot kell hordania, nem ehet frissen szedett zöldségeket, gyümölcsöket, a lakást is sterilizálnunk kellett.
De legalább már itthon lehetünk. Most a 45. napnál tartunk.
A 60. nap után sugárkezelés következik. Újabb egy hónap kórházban, minden nap fog kapni sugarat. A kórház a lakásunktól két órányi utazásra van, ezt minden nap nem tudjuk megtenni.
Az utazások a különböző vizsgálatokra, a megváltozott étrend, a gyógyszerek így is nagyon megterhelőek.
A férjem postás, én iparművész vagyok, de lassan egy éve nem dolgozok. A családunk, barátaink nagyon sokat segítettek, most a végső tartalékainkat éljük föl.
A legnagyobb teher a ház- és autóhitel törlesztése.
A bank nincs tekintettel a betegségre. Ha ebben tudsz segíteni, akkor a mindennapi kiadásokat mi könnyebben előteremtjük.
Boróka egy szuper kislány. Nemsokára 3 éves lesz.
Az orvosok és nővérek imádják, mert türelmes, figyelmes, vicces.
A kezelések nagyon megviselték, sokat fogyott, volt amikor járni sem tudott. Volt néhány nap, amikor egy fertőzés miatt válságos volt az állapota. De kitartó és hatalmas ereje van.
Van egy kicsi birtokunk egy erdő mellett. Amikor majd Boróka meggyógyul, fölújítjuk a házat és oda költözünk.
Ott fogunk gazdálkodni, megtermeljük az élelmiszereket amiket megeszünk. Ott nincs vegyszer, nincs műanyag, csak a természet van.
Ez nagyon fontos, mivel Boróka daganatát kromoszóma rendellenesség okozza, így egész életében magával hordozza a kiújulás lehetőségét. Nekünk különösen fontos, hogy példát mutassunk neki és minden embernek, hogy az életmód meghatározza a jövőnket!
Szívből köszönünk minden kicsi felajánlást!
Magyarországról utalni lehet a következő számlaszámra: Muszti Boróka, OTP, 11773432 01378658 00000000

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése