Recept:
Kechup télire
"2 kg paradicsom, 50 dkg sárgarépa, 25 dkg vöröshagyma, 25 dkg alma, egy marék nagy szemű mazsola, egy kb 2 cm-es gyömbér darab megpucolva, 25 dkg cukor 3 csapott evőkanál só
Fűszerek:őrölt kömény, szemesbors, babérlevél 2 db,szegfűbors, késhegynyi fahéj, ecet ízlés szerint/ én fél dl tettem 10 %-ost / tartósító szokásos mennyiség, nálam csak fél mokkás kanál szalicil. "
Addig főztem, amíg minden puha nem lett (nekem kis lángon 3 óra), többször megkevertem. Végén botmixeltem, újra felforraltam és üvegbe szedtem, dunsztoltam.
Andrea Baranyai
Kechup télire
"2 kg paradicsom, 50 dkg sárgarépa, 25 dkg vöröshagyma, 25 dkg alma, egy marék nagy szemű mazsola, egy kb 2 cm-es gyömbér darab megpucolva, 25 dkg cukor 3 csapott evőkanál só
Fűszerek:őrölt kömény, szemesbors, babérlevél 2 db,szegfűbors, késhegynyi fahéj, ecet ízlés szerint/ én fél dl tettem 10 %-ost / tartósító szokásos mennyiség, nálam csak fél mokkás kanál szalicil. "
Addig főztem, amíg minden puha nem lett (nekem kis lángon 3 óra), többször megkevertem. Végén botmixeltem, újra felforraltam és üvegbe szedtem, dunsztoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése