2016. január 24., vasárnap

GUMISÜTI




RECEPT:
6 tojás
3 csomag vaníliás cukor
17 evőkanál porcukor
kakaó
4 csomag zselatin (minden réteghez 1)
1 nagy tejföl
2 dl málnaszörp

1. Az első réteghez 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot, 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk. 1,5 dl vízben egy csomag zselatint simára keverünk, felmelegítjük. A zselatinos vizet hozzáadjuk a sárgájához, majd a keményre felvert habot is beleforgatjuk. Én előhűtött tepsibe öntöm, elegyengetem majd visszateszem a hűtőbe.
2. A második réteg ugyanez, csak a tojás sárgájához kakaót kell tenni, attól lesz barna.
3. Egy nagy pohár tejfölt összekeversz 1 vaníliás cukorral és 7 evőkanál porcukorral meg a korábbiak szerint elkészített zselatinnal.
4. 2 dl szörpbe keverjük a 2.5 dl vízben feloldott és felmelegített zselatint.

Mire egy réteg elkészül már az előző megdermed, így nyugodtan rá lehet önteni. Dermedés után szeletelhető és könnyen elválik a tepsitől is.
Jó étvágyat hozzá! smile hangulatjel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése