Berliner
Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
8 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1/2 citrom
sárgabaracklekvár
30 dkg liszt
20 dkg margarin
8 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1/2 citrom
sárgabaracklekvár
Töltelékhez:
15 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
35 dkg darált háztartási keksz
2 ek méz
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 citrom
3-4 ek sárgabaracklekvár
15 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
35 dkg darált háztartási keksz
2 ek méz
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 citrom
3-4 ek sárgabaracklekvár
Tetejére:
4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
porcukor
4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
porcukor
Egy mély tálba szórjuk a lisztet. Hozzáadjuk és jól összegyúrjuk a margarinnal, a dióval, a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és a tojássárgájával. A tésztát hűtőbe tesszük, közben a kristálycukrot 5 deci vízben felforraljuk, félrehúzzuk, összekeverjük a darált dióval és keksszel, a mézzel, az egész citrom lereszelt héjával, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a lekvárral. Ezután a tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával kicsit megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 8-10 percig sütjük, de a sütőt nem zárjuk el. A tetejére elkészítjük a piskótát. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a cukrot, s kicsit tovább verjük. A sárgáját egyesével belekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A linzerlapot megkenjük a lekvárral, és rásimítjuk a tölteléket. A piskótamasszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Visszatoljuk a sütőbe, és további kb. 20 perc alatt befejezzük a sütést. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Jó étvágyat kívánok!
Konyhakellek.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése