2014. január 12., vasárnap

Dominó szelet háztartási kekyzből...

DOMINÓ-SZELET
2013.12.26
domino.jpg
Hozzávalók 30 dkg darált háztartási keksz (darált), 20 dkg vaj (margarin), 5 ek tej, 5 ek cukor3 ek natúr kakaópor, 1 citrom reszelt héja,1 ek baracklekvár (vagy más savanykás lekvár) 2 ek rum(aroma) A mázhoz 10 dkg étcsokoládé, 2 ek olajA díszítéshez 2-3 dkg fehér csokoládé vagy fehér cukormáz-dekortoll

Elkészítés A vajat a tej, a cukor, a kakaó és a rum hozzáadásával felolvasztjuk. Egy nagyobb tálban összedolgozzuk a darált keksszel, a lekvárral és a reszelt citromhéjjal. (Szükség esetén tehetünk még bele darált kekszet.)
A masszát egyenletesen belenyomkodjuk egy tepsibe, és hűtőbe tesszük.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, ráteszünk egy kisebb lábast, és abban felolvasztjuk a csokoládét, az olajat belekeverve. Az olvasztott csokoládét rásimítjuk a kihűlt kekszes masszára, majd az egészet visszatesszük a hűtőbe.
Ha a csokoládé megdermedt, a süteményt téglalap alakú szeletekre vágjuk, és olvasztott fehércsokoládé vagy fehér cukormáz-dekortoll segítségével díszítjük.    
Ezzel az egyszerű és ötletes süteményrecepttel az interneten találkoztunk; Klivi töltötte fel. Mi pedig azonnal ki is próbáltuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése