2013. november 21., csütörtök

Bécsi kocka recept


Bécsi kocka

Hozzávalók 16 darabhoz:

A tésztához:
20 dkg liszt
14 dkg puha vaj vagy margarin
6 dkg porcukor
1 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
12 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg darált dió (darálás előtt pirítva)
ízlés szerint fahéj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál darált háztartási keksz vagy zsemlemorzsa (kb. 3 dkg)

A díszítéshez:
étcsokoládé
dió vagy mandula

A tésztához a tojás kivételével minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk, és a tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, és mindkettőből fél cm vastag téglalapot nyújtunk. Mindkét lapot tepsire helyezzük, és megszurkáljuk. 180 °C-os sütőben világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót, és hagyjuk, hogy teljesen besűrűsödjön. A két linzerlapot összetöltjük a meleg töltelékkel, majd hűtőben dermesztjük. Ezután kis kockákra vágjuk, és félig olvasztott csokoládéba mártjuk. A tetejét egész mandulával vagy dióval díszíthetjük.

Elkészítési idő: 90 perc
Forrás: Nõk Lapja Konyha – 2010. 09. 12.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Megpróbálom az adventban elkészíteni! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés