2013. április 10., szerda

Kelt rózsa




Hozzávalók:                                    
Tészta:
80 dkg liszt

5 dkg élesztő
2 ek cukor
5 dl tej
1 csapott tk só
2 dl olaj

Kakaós töltelék:
kakaópor
cukor ízlés szerint
kb 15-20 dkg kicsit olvasztott vaj

Túrós töltelék:
túró
cukor
tojássárgája
1/2 kis pohár tejföl

Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük.
Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd a választott töltetlékhez megfelelően olvasztott vajjal vagy tejföllel kenjük meg a lapot, utána pedig kakaót/túrót szórunk,kenünk rá.
Feltekerjük a kinyújtott tésztákat, majd egyet jobbra (/) ,egyet balra szelve(\) a tekercseket felszeljük és zsírpapírozott tepsiben, 180°C-on aranyra sütjük:)
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése