2013. január 4., péntek

Szoptatós párna


BABA-MAMA PÁRNA HÁZILAG

2008.11.02. 15:31 - miss Scotty

Címkék: szabásminta szopipárna

partNo5.jpg


Minimális időráfordítással saját magad is elkészítheted születendő gyermeked kényelmes párnácskáját, amit a saját magad kényelmére is használhatsz, amíg a pici a pocakban lakik. Valamint nagyszerű ajándék, ha babalátogatóba mész.
A piacon többféle szabású és méretű baba-mama párnából válogathatsz. Persze az ár sem mindegy. Láttam már párnát 4500 Ft-ért, de akad közöttünk 15e Ft-os párnát is.
Én a patkó alakú párnát részesítem előnyben, de van a bumeráng ívét követő párna és croissan forma is.
A patkó alakú párna mérete hosszában 180cm, keresztben 30cm.
Hozzávalók:
  • 2m hosszú vászon vagy puplin anyag (a külső párnához)
  • 2m lepedővászon (a belső párnához)
  • 1db 60-65cm hosszú húzózár a külső pára anyagában harmonizáló színben,
  • 1db 20-25cm hosszú fehér húzózár (a belső párnához)
  • polisztirolgolyócskák (ezt építőanyag telepen tudod beszerezni),
  • cérna.
A négyzetrácson egy négyzet 5x5cm-nek felel meg. A mellékelt szabásminta alapján kiszabod a párnákat félbehajtott anyagból. A külső, belső párnából 2-2db-ot. Ha azt szeretnéd, hogy szépen illeszkedjen a külső párna a belsőre, akkor a külső párnát szabd kb. 1cm-rel szélesebbre, mint a belső párna.
A belső párnába a húzózár a patkó egyik végébe kerül, amit úgy varrj be, hogy a húzózár kocsijának a húzója a párna belsejébe essen. Erre biztonsági okokból van szükség. Egy gyerek egész biztosan nem tudja így kinyitni a polisztirol golyócskákkal teli párnát. Először csípéssel jelöld be a húzózár helyét, majd tisztázd el külön-külön úgy, hogy tisztázz túl a csípéseken kb. 5-5cm-rel. Ezután fogd össze a két patkó formát és tisztázd el a széleit együtt, majd varrd körbe egészen csípéstől csípésig. Most jön a 20-25cm hosszú húzózár, ahogy már említettem fordítva (A húzója a párna belseje felé nézzen!)
Miután elkészült a belső párna, akár már fel is töltheted a kis golyókkal. Vigyázz! Nem tömd teljesen tele. Ha minimális helyet hagysz a párnában, akkor a baba/mama kényelmesen tud majd rajta feküdni.
A külső (cserélhető) párna húzúzárja a patkó külső középső részébe kerül. Csípéssel jelöld be, hogy hová esik az a rész, majd tisztázd el külön-külön a széleket ezen a távolságon úgy, hogy tisztázz túl a csípéseken kb. 5-5cm-rel. Hasonlóan, mint a belső párnánál, fogd össze a két patkó formát (színt-színnel), majd tisztázd el (össze azokat). A tisztázás után varrd körbe, majd varrd be a 60-65cm hosszú húzózárat. Utolsó lépés, hogy felhúzd a párnahuzatot és gyönyörködj a munkádban.
Megjegyzés! A maradék anyagból akár játékbabának való párnát és paplant is készíthetsz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése