2012. október 25., csütörtök

Tojás fehérje felhasználása

FAHÉJAS-MANDULÁS HALMOCSKÁK

(kb. 40 darab)

Hozzávalók:
Tésztához:

3 tojás fehérje (közepes méretű)
250 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
350 g őrölt mandula

Díszítéshez:

40 szem mogyoró vagy mandula

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt
előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy keverőedénybe tesszük, és konyhai
robotgép (habverő szár) legmagasabb fokozatán kemény habbá
verjük. A porcukrot átszitáljuk, és fokozatosan a
tojáshabhoz keverjük. 3 evőkanál tojáshabot félreteszünk.
A vanillincukrot, rumaromát és fahéjat, valamint az őrölt
mandula felét óvatosan, alacsony fokozaton hozzákeverjük a
maradék tojáshabhoz. A maradék őrölt mandulát fokozatosan a
masszához keverjük, mindaddig, amíg a massza már alig
ragad.
Két teáskanál segítségével a masszából apró halmokat
formázunk a tepsire, egymástól kb. 4 cm távolságra.
Kiskanál vagy nyomózsák segítségével, a félretett
tojáshabból csúcsot formázunk a halmok tetejére.
Mogyoró vagy mandula darabkákkal díszítjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a
süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 120 °C (előmelegítve)
Gáz: 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült halmocskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra
húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése